Close

„A forradalom a fiataloké!” a Pesti Magyar Színházban

Ünnepi megemlékezést tart iskolásoknak a Pesti Magyar Színház színiakadémiája. Az előadás legfőbb kincse a diákok lelkesedése, kiknek forradalmi lelkiségére alapozzák a bemutatóra szánt darabot. Közeleg az 56-os események évfordulója, felzendülhet ismét a szabadság! De hogy az iskolások számára megfoghatatlan évforduló személyessé váljék, a fiatalok átérezzék az akkori ifjúság szerepét, emlékeznünk kell és újra kell teremteni a szabadság élményét. Rövid programajánlónk  következik.
 
A Pesti Magyar Színiakadémia diákjai élő, izgalmas műsorban sikerrel oldják meg azt a feladatot, hogy közel hozzák a forradalom történetét a színfalak között a mai ifjúsághoz. Minden olyan tanulónak, kinek iskolájában még élénken él az ünneplés iránti vágy, látnia kell a soron következő előadásokat.
 
Gémes Antos, aki egyben a másodikos akadémisták osztályfőnöke, az idei ünnepi rendező. Nagy Imre szavait választotta a műsorhoz kiindulópontként: "A fiatalokról szól a forradalom, és rájuk kell bízni ennek az országnak az építését, mondta annak idején a miniszterelnök. Ha nem ért volna tragikus véget ez a felzendülés, talán értéket tudtunk volna mi is teremteni. Így most mi a diákjainkra alapozzuk a megemlékezést, annak reményében, hogy ez fogja közelebb hozni a fiatal nézőkhöz az igazi forradalmat."

Hogy mi lesz a szabadság iránti vágyból, mivé válik, mivé vált mára a töretlen hit vagy a hinni akarás? Szembe jönnek a válaszok, ha elmegyünk megnézni ezt az improvizációt valamint személyes történeteket is felhasználó lendülettel megáldott produkciót a közelgő hétvégén–benne találtatnak a mostani fiatalok gondolatai, álmai, bukdácsolásai is.

 
Gémes Antos szavait átszűrve, egyszerű színpadképre és produkcióra számíthat a  néző: "Azt a feladatot adtam ki az akadémistáknak, hogy gyűjtsék össze nagyszüleik történeteit. Az otthonról hozott emlékekből állítottam össze a forgatókönyvet, amely az idei műsor keretét adja. Mai zenékkel és a személyes történetekkel nagyon átélhető lett az ünnepi műsor.”
 
 Az 1956-os ünnepi előadások október 20-21-én 9:00, 11:00 és 13:00 órakor kerülnek színre a Pesti Magyar Színházban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top