Close

LAKÓK, LAKÁSOK, HÁZAK – 1960.

KORTALAN KEDDEK A KISCELLI MÚZEUMBAN
Havi rendszerességgel jelentkező új programsorozatunkban muzeológus kollégáink tartanak műtárgyakkal aláfestett előadásokat a saját szakterületükhöz kapcsolódóan. Célunk, hogy a programokon bemutassuk a gyűjteményi raktárainkban őrzött, kiállításon jelenleg nem látható míves és érdekes tárgyainkat, és így látogatóink betekintést nyerjenek a Kiscelli Múzeum és egyben a főváros újkori történetének gazdag anyagába.
 
4. előadás: LAKÓK, LAKÁSOK, HÁZAK – 1960. 
Időpont: 2015. október 13. kedd, 10:30
 
Előadó: Branczik Márta építészettörténész, muzeológus
A Kiscelli Múzeum Építészeti Gyűjteményének bemutatása rövid lakástörténeti bevezetővel kezdődik: hogyan is szerettünk volna lakni az 1960-as években és mi volt a valóság ehhez képest? Milyen bútorok, konyhabútorok közül választhattunk? Lehet, hogy mindannyiunk közös ismerőse Gábriel és Erika? Fényképek, tervvázlatok fekete-fehérben és színesben a közelmúlt lakáskultúrájáról. A bemutatott tervrajzokat ez alkalommal közelről is megnézhetik az esemény résztvevői és megtudhatják, mit is csinál a muzeológus egy építészeti tervvel.
 
Következő idei program: 2015. november 3. kedd, 10:30, Maczó Balázs történész előadása.
Az előadások egységesen 500 Ft-os belépőjegy megváltásával látogathatóak, amely egyben a kiállítások megtekintésére is feljogosít.
Kérjük, előzetesen regisztráljanak a sziray.zsofia@kiscellimuzeum.hu email címen vagy a 430-1076-os telefonszámon keresztül. Szeretettel várjuk Önöket!

http://www.kiscellimuzeum.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top