Close

A tolerancia kétirányú, jár a kisebbségnek és jár a többségnek egyaránt

A család, a házasság, az emberi méltóság és az emberi élet védelmének a magyar alaptörvényben és a sarkalatos törvényekben rögzített garanciáiról beszélt Novák Katalin családés ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken Washingtonban a Politikai Hálózat az Értékekért nemzetközi konferenciájánközölte az államtitkárság szombaton az MTI-vel.
    
Az államtitkár felszólalásában kifejtette, hogy csak stabil alapokra, értékekre lehet erős társadalmat és erős országot építeni. Fontosnak nevezte a kisebbségi jogok védelmét, a toleranciát, valamint hangsúlyozta, hogy a hagyományos családi értékek képviseletéről, elismeréséről sem szabad elfeledkezni. "Vannak, akik úgy érzik, hogy ma már divatjamúlt a házasság, a klasszikus családi kapcsolatok. Számukra is meg kell erősítenünk, hogy a hagyományos családmodell, a házasság nem elavult, nem ódivatú, nem ciki, hanem trendi, menő, szexi." Hozzátette: a tolerancia, a szolidaritás kétirányú, jár a kisebbségnek és jár a többségnek egyaránt.
    
Az államtitkárság sajtóközleménye szerint Novák Katalin szólt az értékalapú, egyúttal versenyképes köznevelés fontosságáról, és elmondta, hogy a családokat a középpontba helyező kormányzati lépések az utóbbi öt évben milyen eredményekkel jártak.
    
A Politikai Hálózat az Értékekért 2014. december 5-én jött létre New Yorkban. A szervezet kommunikációs platformként és tudásforrásként szolgál a jogalkotóknak, politikai képviselőknek, hogy gyakorlatok, tapasztalatok cseréje révén elősegítsék az élet, a házasság és a család értékeinek érvényesülését.
    
A idei találkozót Washingtonban szervezték meg 17 ország törvényhozóinak részvételével, külön hangsúlyt helyezve az amerikai kontinensre. Az összejövetel célja, hogy a közös értékek védelme mellett elkötelezett politikusok és civil szereplők tapasztalatot cseréljenek, és irányt szabjanak a jövőbeni együttműködésnek.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top