Close

Kiss negyedik az utolsó mosti futamon

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a negyedik helyen végzett a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban rendezett versenyhétvégéjének vasárnapi második futamán.
    
A 30 éves szombathelyi pilóta szombaton előbb nyert, majd szintén negyedik volt, a vasárnap kora délutáni versenyen pedig második lett, így összesen 55 pontot gyűjtött, s 374 ponttal vezet az Eb-pontversenyben, előnye pedig 76 pontra nőtt legfőbb riválisával, a cseh Adam Lackóval szemben.
    
A hétvégi zárófutam rajtjánál Kiss megtartotta a hetedik helyet, majd feljött hatodiknak, a második kör elején pedig már ötödik volt. Közben az első két helyen a több 10 ezer hazai szurkoló tombolásától kísérve Lacko és honfitársa, David Vrsecky haladt magabiztos előnnyel.
    
Kiss a hatodik körben ismét előzött, s feljött a negyedik helyre, majd a hajrára utolérte a harmadik helyen száguldó német Jochen Hahnt. A magyar Európa-bajnok többször is próbálkozott az előzéssel, de nem találta a fogást háromszoros Eb-győztes riválisán, így meg kellett elégednie a negyedik hellyel.
    
"Az első futam második felében egy picit gyorsabb voltam a győztesnél, de nehéz lett volna megelőzni, ráadásul nem is hibázott" – kezdte értékelését az MTI-nek Kiss, s hozzátette: a második futamon egy ütközésbe is belekeveredett, így elégedett a negyedik hellyel, különösen azért, mert több pontot szerzett így a hétvégén, mint összetettbeli közvetlen riválisa.
    
"Nagyon várom a következő hétvégét és a hazai futamot, remélem, minél többen kijönnek szombaton és vasárnap is, hiszen mindkét napon két versenyt is láthatnak" – utalt Kiss arra, hogy a  kamion Eb mezőnye a jövő hétvégén a Hungaroringen versenyez.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top