Close

Budapest vált a folyami hajós turizmus egyik központjává

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. adatai szerint a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan : a társaság szakértői becslése szerint 2014-ben elérte a 400 ezer főt, és 2015-ben is kétszámjegyű növekedést mutat majd, a magyar főváros a folyami hajós turizmus egyik központjává váltközölte az MT Zrt. hírlevelében.
    
Kiemelik: Budapest szerepe továbbra is kivételezett, hiszen vagy itt kezdődnek vagy itt végződnek a majd kéthetes dunai utak. Ezeknek köszönhetően több tízezer vendégéjszakát generálnak Magyarországon a főként tengerentúlról érkező, a folyami hajózás miatt ide érkező utasok
    
A közlemény idézi Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettest, aki az Emerald Waterways ausztrál hajóstársaság két új dunai hajójának avatásán elmondta: a dunai folyami hajós turizmus egyre fontosabb szerepet tölt be Magyarország turizmusában. A több európai várost érintő folyami hajóutak vonzó állomása Budapest. 
    
Hozzátette: a hajók éves szinten mintegy 60 ezer szobaéjszakát generálnak Budapesten, a földi turisztikai szolgáltatások összértéke pedig eléri a 7,5 millió eurót. Nem elhanyagolható a szegmens munkahelyteremtő szerepe sem: a dunai hajókon ezres nagyságrendben foglalkoztatnak magyar munkavállalókatmondta.
    
A Magyar Turizmus Zrt. szorosan együttműködik a folyami hajós társaságokkal Budapest népszerűsítésében. Az Emerald Waterways által Ausztráliában kifejtett marketingtevékenység szinte egy távoli turisztikai képviselet szerepét is betöltifogalmaz az MT közleménye
    
Ezeknek az együttműködéseknek is köszönhető, hogy mindkét kiemelt tengerentúli piacról, Észak-Amerikából és Ausztráliából is évek óta dinamikus növekedést mérnek a Magyarországra irányuló beutazásban, az USA-ból érkező vendégek száma például 41 százalékkal nőtt 2010. és 2014. közöttállapítja meg az MT Zrt.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top