Close

Az IKEA visszahívja a PATRULL éjjeli világítást áramütés kockázata miatt

Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy akik PATRULL éjjeli világítást vásároltak, azonnal fejezzék be annak használatát, és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a teljes vételárát visszakapják.
 
Az IKEA egy olyan esetről szerzett tudomást, hogy amikor egy egy éves és hét hónapos kisfiú a PATRULL éjjeli világítással játszott és megpróbálta azt kihúzni a konnektorból, a burája leesett. A kisfiút áramütés érte, kezén látható sérülések keletkeztek.
 
A termékek biztonsága az IKEA legfőbb prioritása. Bármely esetben, amikor IKEA-termékkel kapcsolatban valamilyen incidens merül fel, azonnal intézkedünk. A PATRULL éjjeli világítást még azon a napon kivontuk a forgalomból, amikor az esetről jelentést kaptunk. A lámpát teszteltük, megfelelt minden alkalmazandó előírásnak és standardnak. Az esetet követő vizsgálat során több mint 600 PATRULL éjjeli világítást teszteltünk, és rendben találtuk azokat. Ennek ellenére az IKEA úgy döntött, hogy minden PATRULL éjjeli világítását visszahívja további lehetséges balesetek megelőzése érdekében.
 
A PATRULL éjjeli világítás 2013 óta kapható Európában és Észak-Amerikában. 
 
A PATRULL éjjeli világítás bármelyik IKEA áruházba visszavihető. A teljes visszatérítéshez nem szükséges a nyugta bemutatása. További információ kérhető az IKEA központi információs vonalán a következő telefonszámon:
 +36 1 460-31-60.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top