Close

Cheikh Lo kapja az idei Womex életműdíjat

Cheikh Lo szenegáli zenész kapja az idei Womex életműdíjat, amelyet a rangos világzenei expó utolsó napján, október 26-án adnak át a budapesti Müpában egy különleges koncertet is felölelő gála keretébenközölték az MTI-vel a rendezvény szervezői csütörtökön.
 
A közlemény szerint az eddig öt albumot megjelentető Cheikh Lo egyszerre sajátosan szenegáli és nemzetközi stílusa a hazájában népszerű mbalax műfajban gyökerezik, ugyanakkor izgalmas kitérőket tesz a latin-amerikai, a Karib-szigeteki és az észak-amerikai zene világába, miközben merít a nigériai és kongói hagyományokból is.
 
A szervezők a Womex életműdíjjal szeretnék elismerni a nyugat-afrikai zene kiemelkedő személyiségének tartott művész munkásságát, amelyet szerzőként és közreműködőként egyaránt a folytonos megújulás és a határok feszegetése jellemez. Zenéje egyben betekintést enged a Baye Fall szúfi közösség világába is, amelynek Cheikh Lo büszke tagjaolvasható a közleményben.
 
A világzenei expó programja eközben újabb tíz szakmai üléssel egészült ki, többek között a brit Christian Ulf-Hansen a Plan C Management képviseletében fog előadni a zenei szinkron világáról, a német Cathy de Haan a vizuális és zenei alkotók együttműködésének lehetőségeit elemzi, a kubai Mario Escalona Serrano pedig országának kortárs zenei színterét mutatja be.
 
Az idei Womex teljes programja a rendezvény internetes oldalán http://www.womex.com olvasható, az esemény támogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
 
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top