Close

Kultúrszemle – vasárnap

Benus Dani és a maszkulin pimaszság
A fiatal férfiruha-tervező, Benus Dani első kollekcióját 2010-ben mutatta be, egy évvel később pedig már elnyerte a Fashion Awards Hungary Az év fiatal divattervezője címét. Érzékeny, csendes lélek, mégis elképesztően bátor személyiség. Ruhái ezt a kettősséget tökéletesen tükrözik. Olyan friss és hordható öltözékeket kínál, amit minden öntörvényű és céltudatos fiatal városi férfi a magáénak érezhet.
Forrás:

 

Az autizmus rácsa nem engedi át az érzelmeket
 
Mi ragadott meg az autisták világában?
Leesett az állam a rajzaiktól. Amikor először autista fiatalokat rajzoltattam, Lakatos Renáta, nem beszélő autista lány egy bizonyos rendszerben szürkére satírozta az egész lapot. Aztán megfordította és ott is beszínezte. Ahány papírt kapott, annyiszor csinálta ugyanezt. Korábban a konceptuális művészek munkái között találkoztam ugyanilyen jellegű lapokkal. Rádöbbentem: a repetíció, a strigulázás, az egyszerűség miatt egyes konceptuális művészek munkái nagyon hasonlítanak az autisták rajzaihoz. Az autisták zöme nem rajzol szituációkat, nem jelenik meg történet a papíron, nem gondolkoznak szimbólumokban.

http://www.origo.hu/kultura/kunszt/20150710-autizmus-rajzolas-design-mosoly.html

Forrás:
 
Petőfi-temetés: Ne ily halált adj, istenem

A helyzet most a következő. Petőfi teste – a nemzetellenes tudomány vélekedése szerintvalahol Segesvár mellett porladt el. Létezik egy családi nyughely, ahol Petőfi szülei, felesége és fia fekszik, és tőle nem messze, a Fiumei úti temető eldugott szegletében, egy sír, amelyet egy magánszemély igényelt nemrég, és amelybe tegnap besüllyesztettek egy oroszországi urnáját, és átvésték a föliratát, de amelyről minden igaz magyar tudja, hogy valójában kit takar.

Forrás:

 

Tom Hanks is megjárta az Andrássy út 60-at!
Elképesztően cool fotót rakott ma ki a hírhedt Andrássy út 60. szám alatt berendezett Terror Háza Múzeum a Facebook-oldalára: nem kisebb híresség járt náluk, mint az Infernót hetek óta Magyarországon forgató Tom Hanks!

http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/07/17/tom_hanks_tankszakertokent_pozolt_a_terror_hazaban/

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top