Close

Jön a Múzeumok éjszakája, gyere Te is

Június 20- án több mint 360 intézmény csaknem 2000 programmal várja az érdeklődőket országszerte a Múzeumok Éjszakáján. Idén először kiemelt tematikában az „Élő Erdély” címmel közel 500 erdélyi témájú műsor közül választhatnak ezen az éjszakán. A vidéki városok között Eger kerül fókuszba.

 
Az EVENT@HAND MUZEJ alkalmazás, mely idén is internet hozzáférés nélkül lesz hozzáférhető, letölthető az App Store és  a Google Play –ről. A programok mellett, interaktív térképek és a helyi közlekedési információk mellett segítik a tervezést. A „Kedvencek” és az „Emlékeztető” használatával előre fel lehet készülni az éjszakára. Egyes intézmények a korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztrációhoz kötik a belépést.
 
Budapesten, hat vonalon Múzeumbuszok közlekednek, az egységes karszalagbelépővel korlátlanul lehet használni. A felnőttek 1.500 Ft –ért, a gyermekek 600 Ft –ért válthatnak belépőt a rendezvényekre, 6 éves kor alatt ingyenes
 
A vidéki helyszínekre való utazást a MÁV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel segíti, mint Egeregy éjszaka, melyen megelevenedik a múlt és elkezdődik a jövő” című programban: a Dobó István Vármúzeum, Valide Szultán Fürdőrom, Gárdonyi Géza Emlékház, Bródy Sándor Megyei Vármúzeum és a Városi Könyvtár… és még sok más helyszín.
 
Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum: 18 órától Az elfojtott szerelem motívumai; erdélyi népdalok.
18,30 Az izgalom biológiája
19 óra A szerelmi szenvedély anatómiája
20 óra Intimitás a 21. században
21 óra Női hisztéria az orvostörténelemben…….
 
Érdemes nyitott szemmel és mobiltelefonnal járni az éjszakát , mert három pályázaton is részt lehet venni. Videóspotottal és fotó sorozattal, valamint termék fejlesztési ötletekkel is lehet nevezni, amely tükrözi a Múzeumok Éjszakájának hangulatát
Mindenről bővebb információ:http://muzej.hu
Tombor Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top