Close

„A muzsika hangja” – Zenés színházi nyári tábor a Városmajorban

 A Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház első alkalommal hirdet színházi tábort a Városmajori Szabadtéri Színpadnál található létesítményében. 6 és 12 év közötti gyerekek jelentkezését várják a 2015. június 22-től kezdődő nyári táborba, melynek szakmai vezetője Pápai Erika színművész.
A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. igazgatója, Bán Teodóra fontos küldetésének tartja, hogy a fiatalabb korosztályokat is bevezessék a színház világába
"Nincs is jobb időszak erre, mint a nyár, amikor a gyerekek autentikus környezetben szerezhetnek minderről tapasztalatot. A muzsika hangja musicalt választottuk tematikának, amely nemcsak zenés műfajként kapcsolódik a nyárhoz, hanem a Városmajori Szabadtéri Színpad egyik legnépszerűbb produkciója volt néhány évvel ezelőtt, éppen Pápai Erika főszereplésével. Emellett kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek sokféle területen kipróbálják magukat" – nyilatkozta az ügyvezető, a tábor házigazdája.
 
A foglalkozásokat és az órarendet úgy alakították ki, hogy a résztvevők bepillantást nyerhessenek egy előadás megszületésének folyamataiba, valamint a színháziés drámajátékokon keresztül minél
több előadói készség elsajátításában kipróbálhassák magukat. Az egyhetes intervallumokban meghirdetett tábor végén A muzsika hangja című előadás egy részletének bemutatásával adnak számot a tanultakról.
 
Pápai Erika vezetésével, valamint tapasztalt drámapedagógus és színházi szakemberek bevonásával tanulhatnak a gyerekek színpadi mozgást, beszédet, éneket, de a bábozás, a sminkkészítés, a szinkron, a díszletvagy a jelmeztervezés műhelytitkaiba is beleshetnek. Mindehhez a Városmajori Szabadtéri Színpad környezete adja a helyszínt, ahol a nyári szezon közegében kapnak ízelítőt a színház működéséből. A szülők személyesen Pápai Erikától is kapnak visszajelzést gyermekükről. A kurzuson részt vevők a színház vendégei a vasárnap délelőtti matiné előadáson, valamint kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a teljes nyári kínálatból.
A foglalkozások 5-10 fős kis csoportokban zajlanak, a férőhelyek korlátozott száma miatt érdemes minél előbb jelentkezni.  Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad
Időpontok: hétfőtől péntekig, napközis rendszerben, 6-12 évesek részére

Első hét: 2015. június 22-26.

Második hét: 2015. június 29-július 3.

Harmadik hét: 2015. július 6-10.

Negyedik hét: 2015. július 13-17.

A tábor díja tartalmazza a foglalkozások, az étkezések, az anyagköltségek, a próbanézés, a kulisszajárás és a matiné előadás költségeit is.

Jelentkezés a 06-1/3755-922-es telefonszámon vagy a
titkarsag@szabadter.hu e-mail címen Báthory Zsuzsannánál.
Jelentkezési határidő: 2015. május 28.
Árak és kedvezmények:http:// www.szabadter.hu
OTS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top