Close

Startup Békéscsaba

Innováció, kreativitás, csapatmunka, ötletverseny… az ország Dél-alföldi régiója eddig finoman szólva nem tartozott a hazai startup élet élvonalába, de most talán elindulhat egy folyamat.

-Mi is az a startup? – tettük fel a kérdést Fodor Bencének az ötletverseny egyik szervezőjének.

-Egy picit túlmisztifikált szó, amit legtöbben olyan technológiai cégekhez kapcsolnak, mint például a magyar Prezi, LogMeIn vagy mondjuk az Észtországból induló Skype. Leginkább gyorsan növekvő, nagy fejlődési potenciált magában hordozó vállalkozást jelent. A startup sikere nem a földrajzi helytől, hanem benne alkotó emberektől függ. Az ötletversenyünkkel azokat szeretnénk felkutatni elsősorban a Dél-alföldi régióban, akikben megvan a „startup gén”. Kecskeméten is sok diák tanul, érdemes ellátogatniuk hozzánk, be szeretnénk bizonyítani, hogy nem csak Budapesten van startup élet.

-Miért ötletverseny, hogyan kell elképzelni a rendezvény menetét?

-A jelentkezők hozzák az ötleteiket, megoldásaikat létező problémákra. A résztvevők által legjobbnak tartott ötletek kidolgozására 2-4 fős csapatok szerveződnek. Végül a csapatok már egy kész, életképes terméket mutatnak be a zsűrinek.

Április 24-én, pénteken 16 órakor dördül el a start(up)pisztoly a békéscsabai Jaminai Közösségi Házban, megkezdődik az ötletek összegyűjtése, létrejönnek a csapatok, és a nap végére elkészülnek az üzleti modellek. Másnap délelőtt ezek mentén minden csapat kidolgozza a maximum 2 perces befektetői prezentációját („pitch”). A munkát végig mentorok segítik, akikhez bátran lehet fordulni, ha a csapattagokban kérdés merül fel.

Délután a zsűri meghallgatja az előadásokat, értékeli őket és végül kihirdeti a 3 legjobb csapatot, melyek tagjait díjazzuk is.

-Mik a részvételi feltételek, van-e nevezési díj?

-A rendezvény ingyenes, bárki benevezhet – nincsenek kötöttségek, nem számít hány éves vagy, mi a végzettséged. Csak arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki az előzetes regisztrációs lapot, ami itt található: www.startupbekescsaba.hu/regisztracio/

-Ha nincs ötletem, akkor is van keresnivalóm a versenyen?

-De még mennyire! Be lehet csatlakozni csapattagként is bármelyik ötlet kidolgozásába, ami különösképp előnyös, ha jártas vagy marketingben, grafikában, programozásban, vagy egyéb szakterületben. Nem beszélve arról, hogy nagyon sokat lehet egy ilyen versenyen tanulni arról, hogy hogyan válhat egy ötlet önálló, működő projekté.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top