Close

Gyerekek elleni erőszak – történetfelolvasó maraton

2015. április 14-én este 6-tól éjjel 12-ig történetfelolvasó maratont rendez a Centrál Színház. Úgy vélik, a gyermekeket a családon belül érő bántalmazás olyan téma, amiről többet kell beszélni, mint amennyit egyszerre, általában szoktak. Több órán át személyes történeteket felolvasni és azokat hallgatni túl megy az elviselhetőség határán, túl az általános ingerküszöbön, és éppen ez a szándékuk. Mennyiséggel áttörni a hallgatáson.
 
 

Amerikai tanulmányok szerint 18 éves korukig a lányok negyedét-harmadát, a fiúk nyolcadát-hatodát éri valamilyen szexuális abúzus. A magyar statisztikák szerint minden tizedik gyermeket bántalmaztak vagy bántalmaznak szexuálisan. A látencia azonban óriási, egyes kutatások szerint Magyarországon 24-szeres. Az esetek többségét nem jelentik, mert az áldozat fél, szégyelli magát, vagy az elkövető manipulálja őt.
 
A felolvasómaraton szövegeit a Beszélj róla honlap, a Terézanyu és a Nane segítségével gyűjtötték össze. Az oldalon és a fórumon leírt eseteket, történeteket nem szerkesztett, hanem szöveghű, esetleg rövidített formában olvassák majd fel a Centrál színészei és színész barátai. Szakmai támogató az Unicef Magyarország.
 
 
Akik felolvasnak:
Ágoston Katalin, Almási Éva, Básti Juli, Béres Ilona, Bíró Kriszta, Borbás Gabi, Cserna Antal, Für Anikó, Gryllus Dorka, Halmágyi Sándor, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Igó Éva, Kovács István, Kovács Krisztián, Kováts Adél, Lázár Kati, Mácsai Pál, Nagy Zsolt, Papp János, Pogány Judit, Pokorny Lia, Polyák Lilla, Puskás Tamás, Rada Bálint, Rudolf Péter, Sajgál Erika, Schell Judit, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Stefanovics Angéla, Szabó Éva, Szabó Kimmel Tamás, Szalay Kriszta, Szalay Mariann, Szegvári Katalin, Szervét Tibor, Szilágyi Csenge, Takács Katalin. 
 
A belépés ingyenes.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top