Close

Börtönbüntetés egy telefonhívásért

Már néhány hete értetlenségemet fejeztem ki azon új törvény hallatán, mely által Oroszországban nem kaphatnak jogosítványt a transznemű vagy egyéb hasonló „betegségben” szenvedő emberek. Íme egy újabb „csoda” orosz barátainktól: Egy teljesen hétköznapi nőt, egy több gyermekes anyát vettek őrizetbe az orosz hatóságok, az ukrán nagykövetséggel folytatott telefonbeszélgetése miatt.

 

A hír hallatán több dolog is eszme jutott: Lehetséges, hogy feltalálták az időutazást és néhány évtizedet visszarepültünk a múltba? Előfordulhat, hogy némi fogalomzavarban szenvedek, hiszen Oroszországban (mint ahogyan a környező országokban is) demokrácia van? Vagy egészen egyszerűen ez az egész história csak egy vicc?

Történt ugyanis, hogy Szvetlana Davidova a buszon utazva egy férfi telefonbeszélgetésének volt fültanúja, melynek nyomán felvette a kapcsolatot az ukrán külképviselettel. Arról tájékoztatta a diplomatákat, hogy szerinte a házától nem messze lévő katonai egységet Ukrajnába vezénylik. A buszon ugyanis hallotta, amint egy, a katonai egységben szolgáló férfi arról beszélt valakivel telefonon, hogy "kis csoportokban, szigorúan polgári öltözetben, Moszkvába vezénylik őket, majd onnan tovább".

Davidovát január 21-én vették őrizetbe, a hatóságok átkutatták lakását, majd hazaárulással gyanúsították meg. A hazaárulás akár húsz év szabadságvesztéssel is büntethető Oroszországban.

Szvetlana Davidova és férje hétnégy saját, illetve a férj előző házasságából való háromgyereket nevel. Legkisebb gyermeke csupán két hónapos.

Az elnöki hivatal kedden átvette a védelmében készített petíciót, melyet két nap leforgása alatt negyvenezer ember, köztük több jogvédő és ellenzéki képviselő is aláírt.

Mindezen korrektemberi, életszerű és épeszű döntés nyomán "büszkeséggel" tölt el a tudat és "örülök", hogy ennek a korszerű, ízig-vérig demokratikus országnak a vezetője hamarosan kis hazánkban teszi tiszteletét.

Forrás: MTI

Szerző: Kaiser Vivien

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top