Close

Oszter Sándor neje ügyintézés céljából bemehet az Operába

Nemkívánatos személy lett az Operában a zongoraművész Failoni Donatella, Oszter Sándor felesége, akinek még a belépőkártyáját is letiltották – írta a Blikk csütörtökön. Az Operaház másnap közölte: Failoni Donetella 2010/2011-ben dolgozott náluk, munkaviszonya három éve szűnt meg, de ügyet intézni azóta is bármikor beléphet az intézmény üzemi területére.

Ókovács Szilveszter főigazgató azt mondta, hogy távozhat és nem kell többet bemennie az irodába – mondta Failoni Donatella a Blikknek. A zongoraművész hozzátette, hosszú ideje már be sem teszi a lábát a Operába, mert Ókovács annyira megalázta. Oszter Sándor felesége szerint a főigazgató a korával indokolta a döntést, azt mondta, betöltötte a hatvanötöt, és a nyugdíjasokat el kell küldeni. De az is elhangzott, hogy árt az Opera hírnevének – mondta Failoni Donatella. A belépőkártyáját is letiltották, de a művész nem volt hajlandó azt visszaadni, így háromezer forintot kellett fizetnie a károkozásért és azóta persona non grata lett – közölte a lap szerint.
„Ókovács még hátulgombolós volt, amikor nekem már megvolt a belépőm. Nem akarok nagy szavakat használni, de én egy élő lexikon vagyok. Kétéves korom óta ott nevelkedtem. Édesanyám olyan hírességeket hozott Magyarországra, mint Pavarotti vagy Carreras, édesapám pedig itt volt zenei igazgató. Ezek után háromszor is minősíthetetlennek tartom, hogy kifizettették velem a kártyát” – fogalmazott a zongoraművész. 

Szerinte egyébként az volt a probléma, hogy túlságosan szókimondó és becsületes. Azt mondta, ő az alapján szervezte a fellépőket, hogy mit tudnak, és nem aszerint, hogy ki kinek a kije. „Az Opera ma olyan, mint egy szép piros alma, ami kívülről szép, de belülről rohad. Be nem teszem a lábam, amíg igazgatóváltás nem lesz. Jelenleg itthon nevelem az unokámat, és palántázok, ha kell” – közölte.
Az operaház sajtóosztályán a Blikknek azt mondták, csak a dolgozók és az adott évadban fellépő művészek rendelkezhetnek belépőkártyával.
Általános irányelv a közszférában a nyugdíjaskorúak foglalkoztatásának visszaszorítása – közölték a sajtóosztályon. A hatályos szabályozás szerint csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók. Az Opera protokoll-listája azért szűkült, mert a növekvő nézői igények miatt minél több jegyet szeretnénk eladni az Opera és az Erkel Színház premierjeire is – tették hozzá a Blikk szerint.
Operaház: Failoni Donatella munkaviszonya 2011-ben szűnt meg
Failoni Donetella 2010/2011-ben dolgozott a Magyar Állami Operaházban, munkaviszonya három éve szűnt meg – közölte a hvg.hu-val pénteken a Magyar Állami Operaház. Várkonyi Judit sajtófőnök hozzátette: ügyet intézni azóta is bármikor beléphet az intézmény üzemi területére. „Jelenleg általános foglalkoztatási irányelv a közszférában, hogy a nyugdíjas korú kort elért dolgozók tovább foglalkoztatása nem lehetséges. A hatályos szabályozás értelmében csak egyedi engedéllyel, kifejezetten nélkülözhetetlen személyes kvalitások kizárólagos megléte esetén foglalkoztathatók tovább a nyugdíjkort betöltött munkatársak” – közölték.
„A Magyar Állami Operaházban csak a dolgozók és az adott évadban fellépő művészek rendelkezhetnek belépőkártyával, csakúgy, mint a világ többi operaházában. Amennyiben egy belépőkártya elveszett, megrongálódott stb., annak értékét a használójának meg kell térítenie, és azután újat kap. A használaton kívül került kártyákat – akár abban az esetben, ha elvesznek, vagy munkaviszony megszűnése esetén –, szabályzati és biztonságtechnikai kötelezettsége az intézménynek letiltani és a bekerülési költséget megtéríttetni” – írták.
Hozzátették: az Opera protokoll listája nemcsak Failoni Donatella nevével szűkült.
„A Magyar Állami Operaház fontosnak tartja aláhúzni, hogy őrzi Sergio Failoni emlékét: a nagy karmester születésének 125. évfordulóján külön megemlékezést is tart tiszteletére” – jegyezték meg.
 
Forrás: http://hvg.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top