Close

Vigyázat, genyorok! – Megjelent Medveczky Balázs politikai szatírája

Budapest – Vigyázat, genyorok! címmel, az Art Nouveau Kiadó gondozásában jelent meg Medveczky Balázs politikai szatírája, amelyben egy természetvédelmi területen kaszinóvárost építeni akaró miniszterelnökről kiderül: valójában a bolygót elpusztítani szándékozó földönkívüli.

 
A történet főhőse Takács Béla, a számvitel professzora, aki következetesen elzárkózik a politikai állásfoglalástól, mígnem ifjú és gyönyörű kolléganője ráveszi, álljon annak a civil szerveződésnek az élére, amely meg akarja akadályozni, hogy a miniszterelnök egy természetvédelmi területen kaszinóvárost építsen. 

A főhős felveszi a kesztyűt, díszes kompániát gyűjtve maga köré: a celebhíradó-függő hullaházi éjjeliőrt, az alkalmanként transzba eső és ilyenkor látomásait versbe öntő jóst, valamint a celebvilág ünnepelt szerelmespárját, az aranylábú focistát és Playboy-nyuszi kedvesét. A „korrumpálódás szokásos ösvényére” tévedve azonban szörnyű titokra bukkan: a politikai hatalom fejéről kiderül, hogy a Genyor bolygó szülötte, és nem kevesebbet akar, mint a Föld elpusztítását – áll a napokban megjelent kötet ajánlójában.
 
Medveczky Balázs az MTI-nek felidézte: noha gazdasági szakemberként ismerik, írók, újságírók, színészek és irodalomtanárok között nőtt fel, így gyermekkora óta szerves és fontos része életének az írott szó.
    Mint elmondta, új könyvét azoknak szánta, akik kedvelik a humort, és szeretnek nevetni azon is, amin első ránézésre talán sírni kellene.
    „Nem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy történtek valaha olyan valós események, amelyek megihlettek. Minden az írói fantázia terméke. Csillagászati ismereteim szerint Genyor bolygó nem létezik, ergo nem lehetnek genyorok sem. Így aztán a műben megjelenő egyes karaktereknek sincs viszonyuk az igazsággal. Aki magára ismer, az magára vessen!” – jegyezte meg, hozzátéve: bizonyos műsortípusoknak, illetve az azokban szereplő, jellemző műsorvezető- és vendég-archetípusoknak is görbe tükröt kívánt tartani.
A szerző felidézte, hogy első kötete nyolc évvel ezelőtt jelent meg Kettőnk könyve címmel, új regénye azonban nem egyes szám első személyben megírt, vallomásjellegű történet, hanem egy „szatíra sci-fi mázzal leöntve”.
Az írói terveire vonatkozó kérdésre Medveczky Balázs elmondta: „ötlet van rengeteg, csak az idő kevés. Remélem, hogy azért a nyolcéves átlagot két regény között sikerül csökkentenem”.
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top