Close

Mérget kapott postán a cseh belügyi és a pénzügyi tárca vezetője

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
Prága – Halálos adag méreg volt abban a levélben, amelyet a múlt héten kapott Andrej Babis cseh pénzügyminiszter – közölték a cseh kormány hétfői ülése után Prágában.

Az utóbbi két hétben több cseh minisztérium, kormányhivatal és az államfői iroda is kapott különféle fehér porokat tartalmazó leveleket, amelyeket azonnal laboratóriumi vizsgálatokra küldtek. 

„A vizsgálatok megállapították, hogy két esetben volt veszélyes anyag a levelekben, az egyik Andrej Babis pénzügyminiszternek, a másik Milan Chovanec belügyminiszternek volt címezve” – jelentette ki Radek Pokorník, a prágai állami vegyi laboratórium szóvivője.
A belügyminiszternek küldött levélben ciánkáli alapú, szintén halálos adagú méreg volt, míg a pénzügyminiszternek küldött halálos adagú mérget nem nevezték meg. A Chovanecnek küldött levelet Skandináviában, Babisét pedig Szlovéniában adták postára. 
A köztársasági elnöknek, a Prima kereskedelmi televíziónak, néhány minisztériumnak és intézménynek küldött levelekben viszont csak ártatlan fehér por volt a vizsgálatok szerint.
A cseh kormány hétfőn foglalkozott a témával, és bizonyos új biztonsági intézkedéseket foganatosított, amelyeket azonban nem hoztak nyilvánosságra.
Csehországban nem ritkaság, hogy ilyen küldeményeket kapnak a politikusok vagy különféle intézmények. Eddig azonban a gyanús tartalmú levelek következtében senkinek semmi baja nem történt, a levelek többsége ártalmatlan anyagokat tartalmazott.
MTI
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top