Close

Iszlám Állam – Kerry: nem félemlítenek meg bennünket

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Washington – Nem félemlítenek meg bennünket az Iszlám Állam (IÁ) militánsai – jelentette ki hétfőn Washingtonban John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere, miután a terroristák meggyilkolták egy újabb amerikai túszukat.

 
Kerry szerint az IÁ kegyetlensége és az a veszély, hogy a szervezet befolyása tovább terjedhet, az egyik oka annak, hogy az Egyesült Államok mélyen elkötelezett marad a Közel-Kelet iránt. Mint mondta, az IÁ nagyobb területeket és jelentősebb forrásokat szerzett meg, mint az al-Kaida a legjobb napjaiban. 
Az amerikai diplomácia vezetője erről a Foreign Policy magazin által szervezett egyik külpolitikai fórumon beszél, kevéssel azt megelőzően, hogy elutazott volna londoni és bécsi tárgyalásaira, amelyek középpontjában az iráni nukleáris programról való megegyezés áll majd.
Ennek kitűzött határideje november 24. Kerry a fórumon kijelentette, hogy a tárgyalások kulcsfontosságú szakaszukhoz értek, de alapvetően arról beszélt, hogy miért fontos az Egyesült Államok számára a Közel-Kelet. 
„Mélyen elkötelezettnek kell lennünk ebben a térségben, mert ez közvetlen nemzetbiztonsági és gazdasági érdekünk” – jelentette ki.
John Kerry hangot adott meggyőződésének, miszerint nem az Egyesült Államok keres magának ellenségeket a Közel-Keleten, hanem vannak olyan esetek, amikor ez fordítva történik.
Ezek közé sorolta Peter Kassig amerikai segélymunkás lefejezését is. Kassig halálának tényét a Fehér Ház vasárnap megerősítette.
Az IÁ terroristái eddig öt nyugati túszukat gyilkolták meg.
MTI 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top