Close

Nagy az érdeklődés az ELTE üzleti coachképzése iránt

Budapest – Egyre nagyobb az érdeklődés az ELTE üzleti coachképzése iránt, az idén ősszel már második alkalommal indult a posztgraduális képzés, amelyet februártól egy újabb, keresztféléves program is kiegészít – tájékoztatta a szervező intézmény az MTI-t.

A coaching mint szakma egy üzletember, állampolgár teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik. Az üzleti coaching pedig a vállalat menedzserét támogatja abban, hogy a napi feladatokon túl fejlessze saját maga és beosztottai tudását, ezáltal magasabb szintű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, de mindenekelőtt képes legyen egyensúlyban tartani a munkahelyi és a magánéletét. 
 
Felmérések szerint a coaching az informatika után már a második leggyorsabban növekvő üzletág. A nemzetközi üzleti életben különösen a válság irányította a cégek figyelmét a coaching hasznára. A Manchester Review egy korábbi vizsgálatában azt állapította meg, hogy a coaching költségei 5,7-szeresen térülnek meg.
A tájékoztatás szerint Magyarországon még kevésbé ismerték fel ennek a területnek a jelentőségét, mindössze néhány száz üzleti coach működik. A Magyarországi Coachszervezetek Szövetsége (MCSZ) tavaly alakult meg hat magyarországi coach szervezet közreműködésével. 

A most induló keresztféléves képzést is olyan trénereknek, pszichológusoknak, vezető beosztású szakembereknek, illetve HR szakembereknek, tanácsadási tevékenységet folytatóknak ajánlják, akik a coaching eszközrendszerét is alkalmazni kívánják munkatársaik vagy egy munkahelyi csoport hatékonyságának növeléséhez.
Az első évfolyamot végzett hallgatók most tartanak a gyakorlati tapasztalatok megszerzésénél, amelyhez az ELTE oktatói nyújtanak szakmai támogatást.
MTI 
   
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top