Close

Új zenés dráma tagozat gimnazistáknak

Budapest – Új zenés dráma tagozatot hirdet leendő gimnazistáknak a budapesti Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium.

 
A 60 éves múlttal rendelkező iskola új tagozatát a 8. osztályt végző tanulóknak hirdették meg a 2015-2016-os tanévre – olvasható az intézmény honlapján.
A beszédtechnikát, színházi ismereteket, kreatív mozgást és éneket is magában foglaló képzésre elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a színház iránt, szívesen kipróbálnák (vagy már kipróbálták) magukat színpadon, szeretnek énekelni, zenélni, olvasni, beszélgetni, gondolkodni, játszani.
A zenés dráma tagozat – a jelenlegi ének-zenei mellett – a tervek szerint 15 fővel fog indulni. A „drámások” egy nagyobb létszámú gimnáziumi osztály szerves részeként közvetlenül kapcsolódnak az iskola és a gimnázium életéhez, ugyanakkor kisebb közösségként lehetőségük nyílik a szakmai órákon való elmélyültebb és intenzívebb jelenlétre, tanulásra – olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a képzés célja a zenei és színházi nevelés, de nem elsősorban a zenésszé vagy színésszé nevelés. „E két művészeti ág hozzásegíti a diákokat, hogy őszinte, nyitott, problémaérzékeny, gondolataikat és érzéseiket sokrétűen kifejezni képes fiatalokká váljanak, akik felismerik önnön és mások értékeit, és akik a legtöbb helyzetben fel-, az életben pedig megtalálják magukat” – áll az új képzésről szóló ismertetőben.
Az új tagozat vezetője Balla István, a képzésről bővebb információ az iskola honlapján – www.kodaly-bp.sulinet.hu – található, ahol egy rövid bemutatkozó videó is megtekinthető.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top