Close

Oliver Stone találkozott Putyinnal, akiről dokumentumfilmet szeretne forgatni

Moszkva/Los Angeles – Oliver Stone amerikai rendező találkozott Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz államfővel, akiről dokumentumfilmet szeretne forgatni.

Stone az orosz fővárosban az Edward Snowdenről szóló filmjét készíti elő, de csütörtökön arról beszélt a Ria Novosztyi hírügynökségnek, hogy egy dokumentumfilmet is tervez, amely a Vlagyimir Putyinnal való beszélgetésből, interjúból születne. 
A rendező már találkozott is Putyinnal – közölte Dimitrij Peskov, a Kreml szóvivője.
Stone az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató és oroszországi száműzetésbe kényszerült Edward Snowdent is felkereste Moszkvában, hogy megbeszéljék a híressé vált informatikusról készülő politikai thriller, a The Snowden Files részleteit.
A filmhez két, Snowdennel és a kiszivárogtatással foglalkozó könyv filmjogait is megszerezte Stone és producere, Moritz Borman.
„A forgatókönyvön dolgozunk. Reményeink szerint jövő év elején kezdődhet a forgatás. A film a The Guardian újságírója (Luke Harding) könyvén és (Snowden ügyvédje,) Anatolij Kucserena Time of the Octopus című regényén alapul, de az ügyben megjelent újságcikkeket és interjúkat is felhasználjuk” – mondta Stone a Ria Novosztyinak adott interjúban. Stone azt is elárulta, hogy a főszerepet Joseph Gordon-Levitt játssza, aki szerinte „nagyon jó színész és népszerű a fiatalok körében”.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top