Close

A jövő héten is folytatódik az enyhe az idő

Budapest – A jövő héten olykor lehet kisebb eső, de sok napsütés is várható. Ezzel együtt folytatódik az enyhe idő, a hét elején 20, de még a hétvégén is több helyen 15 Celsius-fok körüli meleg lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 
Hétfőn a ködfoltok feloszlása után szinte mindenütt lehet több-kevesebb napsütés, az Északi-középhegység térségében maradhat tartósabban felhős az ég. Emellett megélénkül, északnyugaton időnként meg is erősödik a szél, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között várható.
Kedden a hajnali köd és párásság feloszlását követően változóan felhős lesz az ég, de csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, de a kissé szeles nyugati megyékben 10-12 fok lesz a jellemző. A nappali maximumok általában 15-20 fok között alakulnak.
Szerdán sem valószínű csapadék és rövid időre a nap is kisüthet. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Nappal 13-18 fokig melegszik a levegő.
Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de a keleti megyékben hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Szórványosan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – alakul ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 11-18 fok között alakul. Északnyugaton lehet hűvösebb, északkeleten melegebb.
Pénteken nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.
Szombaton néhol kialakulhat gyenge eső, de hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. A leghidegebb órákban 3-8 fok lehet. Nappal 11-16 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan eshet az eső is. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top