Close

Ma kezdődik az Isztambuli Könyvvásár, Magyarország a díszvendég

Budapest – Ma kezdődik az 33. Isztambuli Könyvvásár, amelynek Magyarország a díszvendége. Ebből az alkalomból Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitja meg az eseményt és a magyar standot.

 
Balog Zoltán korábban az MTI-nek elmondta, hogy a magyar program gerincét az elmúlt években törökül megjelent vagy jelenleg fordítás alatt álló kötetek adják olyan írók műveivel, mint Márai Sándor, Kertész Imre, Krasznahorkai László, Dragomán György, Rakovszky Zsuzsa vagy Szabó Magda, akinek a női világa a törökök számára külön érdekes lehet.
Számos magyar szerzővel – mások mellett Darvasi Lászlóval, Tóth Krisztinával, Hoppál Mihállyal – beszélgetések résztvevőiként is megismerkedhet a török közönség, amely a magyar művészetből, gasztronómiából is több programon, étel- és borbemutatókon keresztül kap ízelítőt, többek között Mautner Zsófia gasztronómiai írótól.
 
     
     
Fontos a fiatal korosztály is: a magyar standnál gyereksarok nyílik sok gyermekkönyvvel és diafilmekkel.
A könyvvásárra az Isztambuli Magyar Kulturális Központ három kiállítással is készül. Az intézetben a városok, tájak ihlette versek mellett kortárs vizuális alkotásokon keresztül mutatkozik be Budapest és a Balaton, valamint Tóth Andrej és Takáts Márton munkáit állítják ki, a könyvvásár magyar standján pedig gyermekkönyv-illusztrációs kiállítás nyílik.
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top