Close

Nápolyban majdnem meglincselték egy táskarabló elfogóját

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
Róma – Tömeg támadt Nápoly utcáin arra a szenegáli férfira, aki egyedüliként lépett fel egy táskarablóval szemben – jelentette vasárnap a repubblica.it hírportál. Nem ez az első alkalom, hogy a nápolyiak a bűnözőt pártolják.

 
Egyedül egy Nápolyban élő bevándorló reagált, amikor az utcán meglátta, hogy két robogón ülő fiatal megközelít egy francia turistalányt, és késsel levágja a válláról a táskáját. A szenegáli férfi üldözőbe vette a szűk és forgalmas nápolyi utcákon nehezen haladó kismotort, és lerántotta a hátul ülő tolvajt.

A szenegáli férfi azt kiabálta a többieknek, hívjanak rendőrt, ehelyett azonban a közelben levők a tolvajfogó szenegálit kezdték el szidalmazni és bántalmazni. A férfit a rendőrség mentette meg a lincseléstől. A 19 éves bűnözőt elfogták, még nála volt a turista táskája is. 
„Azt gondoltam, segítenem kell a bajba jutott lánynak. De senki más nem mozdult meg, és még engem bántalmaztak a tolvaj helyett” – mondta el a szenegáli bevándorló, aki hat éve tartózkodási engedéllyel él Nápolyban. Egy használt ruhákat feldolgozó üzemben dolgozik.
 
A repubblica.it arra emlékeztetett, hogy nem ez volt az első eset, amikor a nápolyiak helyett egy idegen segített a tolvajokkal szemben. Februárban robogós tolvajok egy idős olasz asszonyt akartak kirabolni Nápoly utcáin. Ebben az esetben egy nigériai illegális bevándorló lépett fel, és megakadályozta a rablótámadás végrehajtását. Neki se segített senki. A nigériai fiatalember akkor úgy nyilatkozott: Nigériában ha valaki az utcán lop, mindenki üldözőbe veszi, és átadják a rendőrségnek. 
Nápoly városáról közismert, hogy utcáin gyakori a motorral végrehajtott táskarablás akár olasz vagy külföldi gyalogosokról legyen szó. Az olasz belügyminisztérium 2012-es adatai szerint a legtöbb utcai lopást, rablást a szicíliai Catania és Nápoly városában követik el.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top