Close

Vádat emeltek egy budapesti áruháznál robbantani készülő férfivel szemben

Budapest, 2014. október 28. – Közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt az ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki áprilisban az egyik budapesti áruház parkolójában fel akart robbantani egy gépkocsit.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a 39 éves férfi – akinek a hobbija a pirotechnika volt – egy mobiltelefon segítségével, távirányítással akarta felrobbantani az autót úgy, hogy a detonációt közben a kamerájával rögzíti – olvasható a Fővárosi Főügyészségnek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
A vádlott ezért – robbantási célra – februárban vásárolt is 100 ezer forintért egy személygépkocsit, majd egy távirányítású gyújtóeszközt készített egy mobiltelefonból. Az autóba – a robbanás erejének növelésére – gázpalackokat és benzinnel teli kannákat helyezett el, gyújtóforrásként pedig gyufakötegeket és benzinnel átitatott papírköteget használt.
A férfi április 7-én reggel a robbantásra szánt gépkocsival egy XVII. kerületi áruház parkolójába állt, az épülettől alig két méterre, majd egy másik autóból mobiltelefonjáról hívást indított. A hívás hatására keletkező szikra a gépkocsi belsejében tüzet okozott, de a gázpalackok nem robbantak fel, mert a tűzoltók még időben elfojtották a lángokat.
Az ügyészség szerint, ha nem sikerült volna eloltani a tüzet, a lángok átterjedhettek volna az áruház épületére, a robbanás pedig 15-20 méteres körzetben sérüléseket okozott volna.
A kerületi ügyészség vádirata alapján a férfi két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top