Close

Origo: kétszázhúsz embert bocsátanak el a KKM-től

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – Kétszázhúsz embert, vagyis minden negyedik dolgozót elbocsájtanak jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból (KKM) – közölte az Origo szerdán. A portál értesüléseit Szijjártó Péter miniszter megerősítette.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az Origo azt írta, hogy a tárca mintegy 900 dolgozóból álló apparátusából 220 embernek adják át a felmondólevelet október 31-én, jövő pénteken. Az információt az Origo kérdésére megerősítette a Washingtonban tartózkodó Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint a 220-as szám „nagyságrendileg helytálló”. 
Szijjártó Péter szerint a leépítés szükséges, mert „körülbelül 400 ember végez közigazgatási tevékenységet”, vagyis majdnem minden második dolgozó a szervezet működtetésével foglalkozik, ami a miniszter szerint tarthatatlanul magas szám – írta az Origo.

A cikk szerint a külügyminiszter jelezte: Kohut Balázs, a tárca közigazgatási államtitkára arról tájékoztatta őt, hogy „150-200 emberrel ez a feladat ellátható”, így ő ennek megfelelő lépésekre utasította őt, október 31-ei határidőt hagyva a létszámcsökkentés végrehajtására.
Szijjártó Péter október elején, bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta: Kohut Balázs feladata a tárcánál szükséges „jelentős leépítés és áramvonalasítás” végrehajtása.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top