Close

Internetadó – LMP: az internetezők helyett az áfa-csalókat büntesse a kormány!

Budapest, 2014. október 22., szerda (MTI) – Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a kormány arról beszél: nincs szükség megszorításokra, aközben elviselhetetlen mértékű adót jelent be az internethasználatra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő és Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szóvivője szerdai közleményében azt írta: számos előfizetés ára akár meg is duplázódhat, mivel az adóterhelést nyilvánvalóan tovább fogják hárítani a szolgáltatók.
Az ellenzéki politikusok a döntést azért is felháborítónak tartják, mert szerintük a kormány valódi célja, hogy emberek tömege számára tegye megfizethetetlenné azt a információforrást, amit nem képes teljes mértékben befolyásolni. 
Az LMP szerint az internetet Magyarországon mindenki számára elérhető és megfizethető szolgáltatássá kell tenni rövid időn belül. Emellett azt követelik a kormánytól, hogy bármilyen új adó kivetése előtt tisztázza a NAV és annak vezetőinek szerepét a most kirobbant korrupciós botrányban és tegyen valódi lépéseket az áfa-csalások felszámolása érdekében.
A kormány jövőre az internet szolgáltatásra is kiterjesztené a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabájt adatforgalom után 150 forint lenne a parlamentnek kedden benyújtott, 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top