Close

Tízmillió dollárt nyert kaparós sorsjegyen a Harvard Egyetem szakácsnője

Boston, 2014. október 18., szombat (MTI) – Kaparós sorsjeggyel elvitte a tízmillió dolláros (2,4 milliárd forintos) főnyereményt a Harvard Egyetem egyik szakácsnője.

Ana Rodriguez az elmúlt két hétben már a második, aki elvitte a főnyereményt a Massachisetts-i Állami Szerencsejáték egyik kaparós játékán. A nő csaknem harminc éve dolgozik a Harvard Egyetemen, és mit elmondta, továbbra sem hagyja ott munkahelyét. 
A 20 dolláros (mintegy 4800 forintos) nyertes sorsjegyet Everettben vásárolta, a szelvényt értékesítő helyi forgalmazó ötvenezer dollár (mintegy 12 millió forint) bónuszt kap az állami lottótól – írja internetes oldalán a Boston Herald című lap.
A Massachisetts-i Állami Szerencsejáték közlése szerint Rodriguez több mint 20 éven át részletekben is felvehette volna a teljes nyereményt, ő azonban az egyszeri kifizetést választotta, így bruttó 6,5 millió dollárt kap. Az adók levonása után 4,55 millió dollár (hozzávetőleg egymilliárd forint) kerül a bankszámlájára. 
A nő elmondása szerint évek óta küzd adósságai törlesztésével, jelzáloggal terhelt otthonát öt éve lefoglalták. Tervei szerint a pénzből új házat vásárol magának és elmegy nyaralni. Emellett a nyereményt családja támogatására és befektetésekre fordítja.
    
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top