Close

Fejlesztés a beteg koraszülött csecsemők jobb ellátásáért a szolnoki kórházban

Szolnok, 2014. október 18., szombat (MTI) – Lezárult a koraszülött és állapotuk miatt intenzív orvosi ellátásra szoruló csecsemők életesélyeinek növelését célzó fejlesztési program a szolnoki Hetényi Géza Kórház csecsemő- és gyermekosztályának perinatális intenzív centrumában (PIC).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A projekt teljes költségvetése 140,8 millió forint volt, az összeg 90 százalékát, 126,7 millió forintot pályázat útján elnyert európai uniós pénzügyi forrásból fedezték, a fennmaradó 10 százalékot az állam biztosította – közölte Hangodi Krisztina, a kórház fejlesztésekkel foglalkozó munkatársa az MTI-vel.     
ájékoztatása szerint a perinatális intenzív centrumba korszerű, hi-tech és digitális technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközöket, így klinikai inkubátorokat, perinatális intenzív lélegeztető készülékeket, központi és multifunkciós betegőrző monitorokat, valamint infúziós programozható gyógyszeradagoló pumpákat szereztek be.
Az új gépek-műszerek bevezetése révén a korábbinál bővebb adatszolgáltatás segíti a mielőbbi orvosi döntéseket. Az alkalmazható korszerű terápiák jelentősen mérséklik a szövődményeket, és a korábban nem kezelhető betegségekben is javulás vagy teljes gyógyulás érhető el.
A perinatális intenzív centrum olyan kórházi intenzív osztály, ahol a születés körüli időszakban létrejött kórállapotokat, betegségeket gyógyítják. Így például a méhen belül fejlődési rendellenességek, a megszületés előtti hetekben létrejött fertőzések, a szülés alatt keletkezett kórállapotok, illetve a koraszülöttek ellátásával foglalkoznak.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top