Close

Francis Veber vígjátékát mutatja be a veszprémi Pannon Várszínház

Veszprém, 2014. október 14. kedd (MTI) – Francis Veber kortárs francia szerző Balfácánt vacsorára című vígjátékát mutatja be szombaton a veszprémi Pannon Várszínház. A József Attila Színház után az országban másodikként látható a darab a veszprémi társulat előadásában – mondta el a teátrum igazgatója, az előadás rendezője keddi sajtótájékoztatóján.

 
 
Vándorfi László azt mondta, hogy a darab a konfliktusok, félreértések vígjátéka, amely a nevettetésen túl „meg is facsarja az ember szívét”. 

A rendező kiemelte: a főszereplő Bakai László, aki 12 év után tért vissza a veszprémi színpadra, chaplini figurát formál meg, olyan helyzetekbe kerül, amelyekhez nincs hozzászokva és ebből adódnak a helyzetkomikumok. 
Bakai László Francois Pignon szerepét formálja meg a darabban. Nyolc szereplő játszik az előadásban, mindenki szokatlan oldaláról mutatkozhat be, a szerepekhez sok kreativitás és saját ötlet kell – fogalmazott Vándorfi László. 
A szórakoztatáson túl az előadás tükröt is tart a nézőknek – mondta a rendező.
Bakai László színművész a darab cselekményéről elmondta, hogy „újgazdagok szórakozásként félnótásokat hívnak meg vacsorára, elhitetve velük, hogy fontos emberek”, így idézve elő számtalan komikus helyzetet. Az előadás díszletét Kovács Yvette Alida tervezte, a jelmeztervező Justin Júlia.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top