Close

James Bond-stílusnak szentelte új tárlatát a rotterdami Kunsthal

Rotterdam, 2014. október 13., hétfő (MTI) – Az elmúlt több mint ötven évben készült James Bond-filmek egyedi jelmezei, díszletei, kellékei, képes forgatókönyvei és eredeti fényképei sorakoznak a rotterdami Kunsthal új kiállításán, amely a 007-es ügynök egyedi és pazar stílusán túl a művészetre, zenére, divatra, technológiára, autótervezésre és életmódra gyakorolt hatását is bemutatja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A február 8-áig látogatható Designing 007: Fifty Years of Bond Style című kiállításon több mint ötszáz darab tematikusan elrendezett Bond-relikvia kalauzolja végig a látogatókat az elmúlt öt évtizedben készült Bond-filmek dizájnján és stílusán.
A rotterdami műcsarnokban berendezett tárlaton a 007-es ügynök kalandjainak számos részlete mellett egyedülálló multimédiás élmény is várja az érdeklődőket. A látogatók egyebek közt Roger Moore fehér szmokingját (Polipka, 1983) és szkafanderét (Holdkelte, 1979), Halle Berry narancssárga bikinijét (Halj meg máskor, 2002) és Scaramanga fegyverét (Az aranypisztolyos férfi, 1974) vehetik szemügyre. 
A tárlaton szerepelnek továbbá Jaws rémisztő fogai (A kém, aki szeretett engem, 1977), a brit titkosszolgálat technikai fejlesztéseiért felelős Q-részleg ketyeréi – egyebek között az Oroszországból szeretettel (1963) című filmből -, valamint a Bond-mozik legendás autója, az 1964-es ezüst Aston Martin DB5.
A kiállításhoz gazdagon illusztrált katalógus is készült, amelyben a kurátorok és Ian Fleming életrajzírójának, Andrew Lycettnek a tanulmányait olvashatják a látogatók. 
A különleges tárlat a „hivatalos” Bond-filmeket jegyző EON Productions filmgyártó cég archívumának közreműködésével valósulhatott meg – olvasható a múzeum hivatalos honlapján.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top