Close

Doors-koncertfilm Hobóval a Corvin moziban

Budapest, 2014. október 10., péntek (MTI) – Ismét látható a fővárosi Corvin moziban a legendás amerikai Doors együttes Live At The Bowl ’68 című koncertfilmje, amelyet tavaly már többször vetítettek a filmszínházban. November 3-án Hobo lesz a vetítés vendége: az előadó a film mellett előadja Jim Morrison-emlékműsorát.

A program több mint előadás és több mint koncertfilm, a kettő sajátos elegye, a hazai zenészélet blues-, illetve Doors-vonalon legautentikusabb szereplőjének tolmácsolásában – szerepel a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben. A Doors & Hobo című műsor egyszer, november 3-án lesz látható a Corvin mozi legnagyobb, Korda termében.
Mint a kommüniké felidézi, Hobo (Földes László) pályáját végigkíséri Jim Morrison, a Doors frontemberének emléke. A mindössze 27 éves korában, 1971-ben Párizsban elhunyt énekes és költő dalait Hobo már a Hobo Blues Band megalapítása előtt, a hetvenes évek közepén játszotta, majd később a HBB koncertjein is. Hobo később zenekarával, majd szólóban is készített Jim Morrison-emlékalbumot, ma is járja az országot emlékestjével.
Hobo magyarra fordította Morrison valamennyi dalát és költeményét, ezek önálló kötetben 2001-ben a Cartaphilus Kiadó gondozásában láttak napvilágot.
A Live At The Hollywood Bowl ’68 a Doors egyetlen teljes egészében rögzített koncertje. „A film Hobo emlékestjének szerves részeként, több részletben bemutatva segít abban, hogy Jim Morrison életművét még közelebb hozza a nézőkhöz, és méltó emléket állítson ennek a nagy formátumú művésznek és különleges egyéniségnek” – szerepel a közleményben.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top