Close

Gazdát cserél a Profession.hu állásportál

Budapest, 2014. szeptember 26., péntek (MTI) – A Central Médiacsoport eladja a Profession.hu állásportálját a Ringier Axel Springer Media AG-nak – közölte az eladó pénteken az MTI-vel.
 

    A közlemény szerint a tranzakció a versenyhivatal jóváhagyását követően zárul le. Az ügylet értékét a cég nem közölte.
    A Central Médiacsoport az állásportált ez év elején vásárolta meg a Sanoma portfólió részeként.
    A Profession.hu 2002-ben alakult és az elmúlt években számos potenciális vevő érdeklődött iránta, a korábbi tulajdonos, a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vette meg – írták. 
     A 8000 aktuális állásajánlatot kínáló állásportálnak több mint 380 ezer havi látogatója van, és ezzel piacvezetőnek számít Magyarországon.
    Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója a közlemény szerint az eladást úgy kommentálta, hogy a lépés „a tervezett fejlesztések alapját és egyben kezdetét is jelenti” a vállalat életében. Hozzátette: „az oldal sikerén felbuzdulva, belső innovációs programot indítunk útjára a következő hónapokban, hogy a Profession.hu-hoz hasonló sikertörténeteket írjunk.”
    A magyar magánszemélyek és intézményi befektetők kezében lévő Centrál pénzügyi csoport 2014-ben szerezte meg a Sanoma Media Budapest Zrt. részvényeinek 100 százalékát. A tranzakció júliusban zárult le, azóta Centrál Médiacsoport néven működik a volt Sanoma Budapest, amely Magyarország második legnagyobb médiavállalata, 2013-as nettó árbevétele 17,3 milliárd forint volt.
     
     
                             
 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top