Close

Ponyvakabaré – Rejtő Jenő nyomán

PonyvakabaréRejtő Jenő nyomán
 
Egy bolond négyet csinál című klasszikus, és modern kabaréesttel jelentkezik a Stand up brigád, a Bethlen Téri Színházban október 2-án, 19.30-kor.
 
 
Rejtő Jenő hazánk egyik legolvasottabb, legnépszerűbb írója, aki a közismert légiós és western regényei mellett számos színdarabot, librettót és kabartréfát is jegyzettezért is érthetetlen, napjainkban miért láthatunk olyan kevés Rejtő Jenő kabaré-jelenetet a színházakban. A kabaré Rejtő Jenő Központi ügyelet című jelenetére épül, Beleznay Endre, Ürmös Zsolt és Szép Bence mindehhez hozzátesz némi modern sketch comedyt, egy csipetnyi stand-upot, Éles István pedig zenés paródiával járul hozzá a sikerrecepthez.
 
Ürmos Zsoltot, a kabaré est megálmodóját, szerkesztőjét kérdeztük, hogy mit láthat, hallhat a nagyérdemű közönség: „Az Egy bolond négyet csinál” ponyvakabaré az idén 85 éves Bethlen Téri Színház régi kabaré-színházi múltját idézi. Sajnos megszűntek a fővárosi „vidám.színházak”-mondja Zsolt, de szerencsére vannak társulatok, akik a ’30-’40-es évek kabaréit időnként visszahozzák  a 2000-es évekbe. Ilyen ez az új társulás is, ahol a színpadra lépő bolondok között találjuk az est konferansziéját, Beleznay Endrét, a Rádiókabaré humoristáit, Ürmös Zsoltot és Szép Bencét, valamint a Karinthy-gyűrűs parodistát, Éles Istvánt! Sőt, akinek még ez sem elég, minden előadásban színpadra lép a Bethlen Téri Színház stand up klubjának egy-egy fiatal tehetsége is. A klasszikus jeleneteket vegyítjük stand-up-os részekkel, ezért hiányt pótló ez az előadás, amit a Bethlen Téri Színházban hozunk létre, ahol nagy hagyománya van a kabaré előadásoknak, hiszen annak idején filléres kabaréként indult ez a sokat megélt hely. Éles István új „szín” ebben a darabban, hiszen a humorista egy más generációt is meg tud szólítani, de mi fiatalok is törekszünk arra, hogy vele együtt megtalálja ez az előadás a közönségét. A művész Kellér Deszőt megidézve, aktuálpolitikai dolgokról is szót ejt, ami minden előadáson más és más. Manapság felpörgött a kabaré műfaja, hiszen sok poént kell egymás után, sűrűn „ellőni”. Itt az a lényeg, hogy olyan előadásokat kell létrehozni, amin az emberek ki tudnak kapcsolódni, és nevetni tudnak. Sűrűn, egymás után.”-fejezte be az est egyik fellépője és a műsor szerkesztője Ürmös Zsolt humorista.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top