Close

A nagy visszatérő – Kováts Kriszta

Fotó: Madách Színház

Szeged után hamarosan Budapesten láthatjuk a nyár legsikeresebb musicaljét. A Szegedi Szabadtéri Játékok idei sikerdarabja a Madách Színház produkciója, a Mamma Mia! volt Kováts Kriszta, Jászai Mari-díjas színművész főszereplésével. A Szirtes Tamás rendezte Dóm téri előadásokat nemcsak a közönség, hanem számos kritika is méltatta. A hajdani Rockszínház (1980-1988) sztárénekesnője számára a kihívás mellett a nagy visszatérést jelentette Donna szerepe. 
 

 
Kováts Kriszta színész-énekes a főiskola befejezése után a Pécsi Nemzeti Színház és a Győri Kisfaludy Színház tagja volt, majd alapítóként dolgozott a Rockszínházban, ahol szerepei révén országos ismertségre tett szert. A Rockszínház feloszlása után két évig volt a Madách Színház tagja, ezt követően szabadúszóként folytatta művészi pályáját. Énekesként, színészként, rendezőként, rádiós műsorvezetőként találkozhatott vele a közönség, izgalmas, sokszínű utat járt be.
 
 
2014 már eddig is szerencsésen alakult a művész számára. Az év elején Los Angelesben, San Franciscóban és San Diegóban turnézott a kvintettjével; júniusban, az Ünnepi Könyvhéten megjelent a Budapest bámészko című könyve Nádasdy Ádám esszéivel és zenekarának CD-mellékletével; augusztusban a Mamma Mia! főszerepével visszatért a Madách Színház társulatához, és újra a figyelem középpontjába került a nagyszabású zenés színházi produkcióban.
A sikerszéria folytatódik: szeptember 26-ától a Madách Színházban láthatja a közönség a Mamma Mia!-t. Az érdeklődés óriási, erre az évre már szinte minden jegy elkelt. Jelenleg a próbák zajlanak –  a Madách színpada jóval kisebb, mint a Dóm téri, így szinte új előadást kellett létrehoznia az alkotócsapatnak, nem csak a koreográfia, hanem a díszlet is egészen más. Mindez természetesen nem változtat a lényegen, a kiváló slágereken és a nagyszerű show-n.  
 
 
A Mamma Mia! Kováts Kriszta számára egy másik nagy visszatérést is jelent: Sasvári Sándorral dolgozik együtt, akivel legendás szerepekben játszott és énekelt a Rockszínházban. 
A Mamma Mia!-t hármas szereposztásban játsszák a Madách Színházban, Donna Sheridan szerepében Kováts Kriszta mellett Gallusz Nikolettet és Koós Rékát láthatjuk. Premierek szeptember 26-án, 27-én és 28-án. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top