Close

Varázslatos titkos ajtók

bookcasedoor 

A rejtett szobák, titkos ajtók és átjárók mindig is vonzották az emberek kíváncsiságát.

Vajon mit rejthet, miért csináltatták, mi zajlik mögöttük? Csodásan álcázott helyiségekről van szó, a szobákat gazdagon mintázott tapéta rejtette el, de leggyakrabban egy könyvespolc mögött bújtak meg. Hatalmas könyvtárszobákban könnyen kivitelezhető volt és a bejárata egyszerűen beleolvadt a környezetbe. Régi korokban nagy divat volt az ilyen helyiségek építése, ahol azután minden, ami az avatatlan szemek elől elrejtendő, megtörténhetett. Titkos találkáknak, házasságtörő, édes légyottoknak adott otthont a rejtekhely.

 

 

image (1)_1

Politikai vagy egyéb szélsőséges csoportok helyéül is szolgált az eldugott szoba. Más esetben az ajtó mögött csigalépcső lapult, ez vezetett a mélybe, ahol pincehelyiségekbe jutva tartottak gyűlést a rebellisek. Itt szőtték terveiket a rend ellen lázadó felkelő ifjak is.

image (4)_1

Ami a titkos szobában hangzik el, az ott is marad! Boldog izgalommal használták hát ezrek és ezrek titkolt tevékenységekre.

news.buzzbuzzhome.com 

 Persze sokszor a család féltett vagyona pihent a falak mögött, így biztonságban tudták a nemesek, amijük volt. Nemzedékeken át féltve őrzött családi ékszerek, ezüstök, porcelánok így vészelték át az évszázadokat.

rejtettajto10

Korunkban nagy port kavar, ha rátalálunk egy ilyen házra, netán újonnan vásárolt otthonunkról derül ki efféle megdöbbentő információ. Lázas keresésbe kezd a család a rokonság hátha a titkos ajtó titkos kincseket is rejt. Sose tudni. Mindenképp megmozgatja az emberek fantáziáját a misztikumot sugalló hír. S akinek még nincs, az szeretne és meg is építteti. Sokan vállalkoznak rá, hogy ilyen ajtóval felszerelt szobát készítessenek otthonukban.

rejtettajto06

Ha már megvan az álcaajtó, akkor lehet titokban tartani, hisz olyan mámorító egy ilyen titok.

szerző: Horváth Aranka 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top