Close

Tűzijátékkal zárult a Kaposfest

Forrás: kaposvarmost.hu

Händel Tűzijáték-szvitjével búcsúztak a művészek az idei fesztiváltól. A Kaposvár főterén tartott koncerten meglepetéssel is szolgáltak a szervezők: tűzijátékkal emelték az est fényét
 

2014. augusztus 19-én zárult a jubileumi Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest). Az esemény ismét elérte a maximális látogatószámot, amely idén is 15 ezer fő volt. A 89 külföldi és hazai szólista 14 világszínvonalú klasszikus zenei koncertet adott, amelyeket a közönség állva és hangos tapsviharokkal hálált meg. A következő fesztivált 2015. augusztus 13-a és 19-e között rendezik meg; a jövő évre meghirdetett bérletek fele már most elkelt.
 
 
A fesztivál fő helyszínén, a Szivárvány Kultúrpalotában, továbbá a Kossuth utcai Református templomban és a Kassai-völgyben rendezett koncertek mind teltházasak voltak. Az idén többek között Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, José Gallardo, Olari Elts, Kelemen Barnabás, Maxim Rysanov és Vilde Frang játékát élvezhettük. Őket, csakúgy, mint a több tucat kimagasló tehetségű kamarazenészt, Kokas Katalin művészeti vezető hívta meg. Volt, akit először, volt, akit már a fesztivál 2010-es indulása óta többször is hallhatott a közönség.
A fesztivál egyre növekvő jelentőségét jelzi, hogy folyamatosan emelkedik a külföldi látogatók száma, akik előre megvásárolják a jegyeiket, és az esemény teljes időtartamára Kaposvárra költöznek. A rendezvényen több nemzetközi komolyzenei és kulturális médium is képviseltette magát. Az egy hét alatt az érdeklődők kiállításokon, a Ricchi e Poveri nagyszabású koncertjén, a Bolyki Soul&Gospel Kórus hagyományos Kossuth téri előadásán, Kassai Lajos lovas íjász bemutatóján és gasztronómiai túrákon is részt vehettek. 
 
 
A fesztivál idejére a kaposvári szálláshelyek már hónapokkal korábban betelnek, így a 2015-ös VI. Kaposfest előtt már most ajánlják a szervezők a foglalások tervezését és a bérletek megvásárlását. Ehhez nem kell az időpontra várni, hiszen már hagyomány, hogy az augusztus 20-át megelőző héten, 13-19-éig rendezik a fesztivált. 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top