Close

Messi után beidézték Neymar apját is

Tanúkihallgatásra idézték Neymar apját és a Barcelona egyik vezetőjét – október elsejére -, mert az adóhivatal szerint megalapozott a gyanú az adócsalásra a 22 éves brazil csatár három évvel ezelőtt kötött leigazolási szerződésében.


Pablo Ruz vizsgálóbíró azt akarja megtudni, hogy pontosan mennyi pénzt fizetett a Barcelona a brazil csatárért, de arra is kíváncsi, hogyan, és kinek. A nemzeti törvényszék bírája ma hozta nyilvánosságra végzését, amelynek értelmében október elsejére várja a Barcelona brazil csatárának apját, Neymar da Silva Santost, Neymar Júnior apját és menedzserét. Az idősebbik Neymarnak igazolnia kell, hogy pontosan mennyi pénzről állapodott meg a katalán csapattal, de azt is, hogy ténylegesen mennyit kapott. A kihallgatásra hivatalos Néstor Almela is, a Barcelona pénzügyi igazgatója is, és Ruz öt napon napon belül azt is eldönti, hogy vádat emel-e Josep Maria Bartomeu, a Barca jelenlegi elnöke, illetve alelnöke, a gazdasági ügyekért felelős Javier Faus ellen. A vizsgálóbíró ugyanis összesen tíz szerződést vizsgál, amelyet a Barcelona és az idősebb Da Silva Santos írt alá 2011. június 3-a és 2013. szeptember 16-a között.
Csak két napja, hétfőn döntött úgy egy barcelonai körzeti ügyész, hogy Neymar csapattársa, az argentin Lionel Messi ügyében nem menti fel az adócsalás gyanúja alól a kiváló argentin csatárt, hanem folytatja az eljárást Jorge Horacio Messi, azaz apja, és egyben menedzsere ellen is.

SOBIESKI TAMÁS

(La Vanguardia, El País, ABC – Spanyolország)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top