Close

Ukrán válság – Kijevben felrobbant egy autó, Donyeckben megölték az oroszbarát vezető egyik munkatársát

Két merénylet is történt Ukrajnában szombaton, Petro Porosenko elnök hivatali beiktatásának napján: Kijevben felrobbant egy gépkocsi, a kelet-ukrajnai Donyeck központjában pedig ezzel szinte egy időben, meggyilkolták Denisz Pusilin donyecki szakadár vezető egyik közeli munkatársát.

Az ukrán főváros központjában, nem messze az elnöki hivatal épületétől, ismeretlen okból felrobbant egy gépkocsi. Vezetőjét súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Ugyanezen a napon Donyeck központjában ismeretlenek lelőtték Makszim Petruhint, aki Denisz Pusilinnek, az úgynevezett „donyecki népköztársaság” társelnökének volt közeli munkatársa.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint Petruhin, a donyecki legfelsőbb tanács képviselője humanitárius kérdésekkel foglalkozott. Éppen a volán mögött ült, amikor egy mellette elhaladó mikrobuszból ismeretlen fegyveresek rálőttek és megölték.

Alekszandr Borodaj, a donyecki „miniszterelnök” nyilatkozatában leszögezte: a donyecki hatóságok terrorakciónak tekintik a merényletet.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top