Close

Káosz és ausztrál mosoly Kanadában

A hétvégén Kanadába látogatott a Formula-1 mezőnye, az eseményekben gazdag futamon Daniel Ricciardo győzött. Sajtóvisszhang a magyar internetről.

Vezess.hu F1: „Vége a Mercedes győzelmi szériájának: a Kanadai Nagydíjon mindkét autóban elromlott a KERS, Lewis Hamilton kiesett, Nico Rosberg pedig hihetetlen teljesítménnyel a második helyet tudta menteni. A győztes Daniel Ricciardo lett, az ausztrál pilóta Forma-1-es pályafutása, és egyben a red Bull idei első győzelmét aratta. A perth-i versenyző az F1 történetének negyedik ausztrál győztese Jack Brabham, Alan Jones és Mark Webber után.”

Index / Sport Géza: „Nagy verseny volt két komoly balesettel, lassuló és lerobbanó Mercikkel, remek Ricciardo-előzésekkel: az ausztrál megnyerte első F1-versenyét, Rosberg behozta másodiknak a megmaradt Mercedest, Vettel harmadik lett.”

Origo / GPHírek: „A Mercedesek izgalmas házi csatájának véget vetett, hogy mindkét autóban meghibásodott a hajtáslánc, de Nico Rosberg hiába maradt az élen Lewis Hamilton kiesése után, és tűnt úgy, hogy végül kiizzadja a győzelmet, két körrel a cél előtt megelőzte őt Ricciardo, s megszerezte F1-es karrierje első győzelmét. A dobogóra némi szerencsével Sebastian Vettel állhatott fel, ugyanis meg tudta előzni a győzelemre egyaránt esélyesként pályázó Sergio Pérezt és Felipe Massát, akik végül összeütköztek.”

TeleSport: „A Red Bull ausztrál pilótája két körrel a leintés előtt előzte meg a mercedeses Nico Rosberget, miközben Lewis Hamilton kiesett a másik Ezüst Nyíllal. A sziporkázóan eseménydús futam hatalmas balesettel kezdődött és ért véget.”

F1live.hu: „Lewis Hamilton Ausztráliához hasonlóan egy technikai gond (túlmelegedtek a hátsó fékek) miatt volt kénytelen feladni a versenyt Kanadában. A szintén győzelemre esélyes Nico Rosberg ugyancsak küszködött a Mercedes volánja mögött, de a német megúszta és a második helyével komoly előnyre tett szert a kieső csapattársával szemben. Az első helyre Daniel Ricciardo ért oda a Red Bullal. Sokáig úgy tűnt, hogy Sergio Pérezé lesz a második Force Indiával, de az autójával gondok akadtak, majd összeütközött Felipe Massával…”

SamsungSport.hu: „Daniel Ricciardo élete első győzelmét aratta: a Red Bull pilótája a hajrában előzte meg Nico Rosberget, a Mercedes versenyzőjét a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, amely egy hatalmas ütközéssel zárult.”

Összeállította: Molnár Gergő István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top