Close

Kis falu, nagy buli

Korábban még nem jártam a Megyer Camp-en, sőt elődjén, a Zorall Sörolimpián sem, mégis valahogy már most az az érzésem, hogy ez a buli nem csupán egy lesz a sok nyári fesztivál közül. A képek és beszámolók alapján igazi „ereszdelahajamnak” tűnik, ahol jó arcokkal futhatsz össze és kedvenc zenekarjaid társaságában mulathatod az időt.

A tavalyi buliszezon után jó néhány hónapra visszavonultunk törzshelyünkre a barátokkal, és mint az őszi legyek, elmélázva gondolkodtunk, hogy vajon melyik fesztivál legyen a következő préda. Jártunk már a nagyokon, Hegyalja (ami sajnos idén elmarad), Volt, EFOTT, Sziget, és számos kisebben is, de egy-két kivételtől eltekintve az elmúlt években már inkább arra ment ki a játék, hogy mennyi pénzzel húzzák le a fesztiválozókat, arról nem is beszélve, hogy a zenei felhozatal is egyre inkább szűkül. Mikor ráakadtunk a Megyer Camp-re, először csak elismerően bólogattunk, majd ahogy teltek a napok, hetek, folyamatosan erősödött bennünk az érzés, hogy érdemes lenne ellátogatni Magyarország legkisebb településére, hiszen jó zenekarok, elérhető árak és – talán ami a legfontosabb – közvetlen fogadtatás vár majd minket. És, hogy miért is érdemes 300 kilométert kocsikázni?

Először is, elég kevés olyan fesztivál van, ahová ennyi jó fellépőt hívnak, márpedig nálunk Kowa, a Depresszió, a Junkies, a Road, a Hollywoodoo és a Rómeó Vérzik is ezek közé tartoznak, de igen vonzó az akusztikus felhozatal is, valamint a tábortüzes, spicces-ismerkedős helyszín is. A hab a tortán pedig az Alice In Chains számokat játszó MEN In The Box, hiszen egy tavalyi koncerten szó esett róla, hogy a tagok más zenekarokban történő közreműködése miatt viszonylag kevés koncertet tudnak összehozni, ezért külön öröm, hogy ők is jönnek. De ez még csak a zenei része, ne menjünk el szó nélkül a bérletárak mellett, elővételben mindössze 5500 forintot kell fizetni a négy napos karszalagért. Egyébként számomra az egyik legmeglepőbb történet az volt, mikor egy barátunknak megrendeltük születésnapjára a bérletet, és pár napon belül egyenesen a polgármester küldött e-mailt, hogy postára adták azt. Paff. Ez a marketing, nem a Szigetes óriáskerék. A másik nagyon ötletes dolog a menza, valljuk be, kevés lehetőség van egy fesztiválon kulturáltan étkezni, szóval ezért szintén jár a nagy piros pont, én nem titkoltan egy lehetséges sör + sóska kombóra szívesen befizetnék. Külön köszönet a VB-sátorért is, hiszen így nem maradunk le a sorsdöntő csoportmeccsekről, és a nyolcaddöntőkről sem. Reméljük, hogy a sátrazás is megfelelően működik majd, de ez úgyis akkor fog kiderülni, mikor már lecuccoltunk. Aki viszont Megyeren szeretne vendégszobát találni, már ne nagyon keresgéljen, legközelebb Sümegen lehet szállást keresni.

Bátran kijelenthetem, hogy ez lesz az első olyan fesztivál, aminek úgy indulunk majd neki, hogy akármi is történjék, jó lesz. Semmi feszengés, semmi olcsó csalogató duma, egy kicsi falu, nagy rakás jó zenével és emberrel megtöltve. 25-én nekivágunk és meg sem állunk Megyerig!

ITT és ITT mindenféle infót megtalálsz a Megyer Camp-ről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top