Close

Integráció a színpadon a zene és a tánc jegyében

Mottónk: „A dallam és a tánc hullámhosszán repülünk együtt egymásért, hogy ragyogóbbá tegyük a napot, és fényesebbé a csillagokat!”
„Integráció a színpadon a zene és a tánc jegyében” jelmondattal rendez májusban művészeti bemutatót a Mozdulj! Közhasznú Egyesület, ahol az egészséges és a fogyatékossággal élő művészvilág találkozik, hogy együtt bizonyítsák be: az alkotás lehetősége mindenkiben ott van. Az este fellépői között szerepel Benkő László, az Omega billentyűse, a Pa-dö-dő együttes, Szabó Leslie, Torres Dani,Krizbai Teca, Vágó Bernadett színésznő. Az est díszvendége Kárászy Szilvia zongoraművész lesz, aki fellépésével hozzájárul a gálaest sikeréhez.
 
  

Immár hagyománnyá vált, hogy a Mozdulj! Közhasznú Egyesület különleges gálával lepi meg a művészetkedvelő közönséget. Idén sem lesz ez másképp: május 18-án az Aranytíz Kultúrházban ismét színpadra lépnek hazánk tehetséges művészei, köztük egészséges és fogyatékossággal élő táncosok, énekesek, előadóművészek.
 
„Szokásunkhoz híven idén is szervezünk művészeti bemutatót, így tisztelegve az esélyegyenlőség napja előtt. Célunk, hasonlóan a korábbi évekhez az, hogy bebizonyítsuk a nagyérdemű közönség előtt: a művészetnek nincsenek határai. A gálán olyan premiereknek leszünk szem és fültanúi, amit eddig nem láthatott a közönség. Ilyen lesz Vágó Bernadett és  Ivanova Daniela duettje, Kárászy Szilvia és Jánoki Márió közös fellépése. Krizbai Teca, Szabó Leslievel, László Attilával és Torres Danival készül közös produkcióra.
 
 

 
 
Érdekesnek ígérkezik a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes és a Gördülő Tánccsoport különleges táncbemutatója is. Az említett művészek mellet még számos kiváló fellépő vesz részt az estén a nagyérdemű közönség örömére, sőt meglepetés fellépőink is lesznek!A műsor végén pedig a művészek egy kórussá alakulnak, és együtt éneklik el az Oh Happy Day című slágert. 
 
Nem titkolt vágyunk, hogy a közeljövőben állandó estet szervezzünk a fellépők produkcióiból, ami szerepelhet valamelyik színház repertoárjában, hogy a közös művészet ereje még több embert érhessen el. Az est fővédnöke Radnainé Dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke, műsorvezetői szerepben pedig Szily Nórát és R. Kárpáti Pétert köszönthetjük majd. Ezek a tehetséges emberek mind azért vállalták a fellépést, hogy szereplésükkel még inkább felnyissák az emberek szemét arra, hogy a fogyatékossággal élő művészek munkája ugyanolyan fontos és megbecsülésre méltó, mint bárki másé. Az est bevételéből az egyesület az idei évi Balaton körüli tandemes kerékpártúra látássérült tagjainak a részvételét biztosítja” – mesélte Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke. A rendezvény fő támogatója az Aranytíz Kultúrház, amely évek óta biztosítja a helyszínt, valamint a Green Culture divatcég, ami a fellépők ruháit álmodta meg.
 
Az este egyik főszereplője a legendás Omega együttes tagja, Benkő László lesz, aki nem először találkozik fogyatékossággal élő művészekkel.
„Nagyon sok olyan rendezvényen szerepeltem már, ahol a fogyatékossággal élő előadóknak is adott volt az esély, hogy bebizonyítsák a közönségnek: az ő művészetük egy kicsit sem ér kevesebbet, mint egészséges társaiké. Sokszor szembesülök azzal, hogy az emberek mennyire nem tudják, vagy nem akarják meglátni azt a nyitottságot, azt a kifejezésmódot, ahogyan a fogyatékossággal élők le tudják vetkőzni kiszolgáltatott helyzetüket és olyan dolgot alkotnak, ami csak kevesünknek adatik meg. Zenészként egyfajta kötelességemnek érzem azt, hogy akár a dalokon, akár egy-egy régi koncert emlékén keresztül reményt adjak az embereknek, hogy igenis megéri küzdeni, igenis el lehet érni változást. Sajnos úgy látom, hogy az emberek 80%-a egyáltalán nem nyitott a fogyatékossággal élő emberek problémáira, legyen szó a művészetről, de akár bármilyen hétköznapi szituációról. Saját felelősségemnek is érzem, hogy ne hagyjam, hogy ezek az emberek ki legyenek rekesztve a társadalomból” – mesélt hitvallásáról Benkő László, aki azt is bevallotta: legnagyobb félelme, hogy az emberek nem lesznek kíváncsiak ezekre a törekvésekre, de bízik abban, hogy az ennek érdekében tett munka lassan meghozza gyümölcsét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top