Close

Embercsempészek által elhagyott több száz gyerekre bukkantak Mexikóban

Embercsempészek által elhagyott több mint 370 gyerekre bukkantak egy héten belül Mexikóban – közölték szombaton a hatóságok.

A Latin-Amerika különböző országaiból származó gyerekeket az Egyesült Államokba szöktették volna be embercsempészek, fejenként 3000-5000 dollárért, de végül a határátlépés veszélyessége miatt otthagyták őket valahol a határnál. A gyerekek ezután Mexikó különböző részeire jutottak el, március 17. és 24. között bukkantak rájuk összesen 14 szövetségi államban – közölte a mexikói migrációs hivatal, de korukat nem említette.

„A gyerekek kimerültek voltak, sérüléseket szereztek a lábukon, a kiszáradás fenyegette őket, és fogalmuk sem volt, hogy hol járnak” – olvasható a hivatal közleményében. Kilenc embercsempészt kézre tudtak keríteni a hatóságok. Hozzátették, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen nőtt Mexikóban az egyedül utazó vagy kóborló gyerekek száma. Évente mintegy 140 ezer latin-amerikai utazik keresztül Mexikón, hogy az Egyesült Államokba jusson. Ezek a gazdasági menekültek gyakran áldozatai drogkereskedő bandáknak.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top