Close

Amerikai figyelmeztetés Guyanáról felszálló gépekkel kapcsolatban

A nemzetközi repülőjáratok a szokásosnál szigorúbb ellenőrzés után szállhattak fel hétfőn Guyanából egy amerikai biztonsági figyelmeztetés miatt.

    A georgetowni amerikai nagykövetség vasárnap közölte a honlapján, hogy „meg nem erősített fenyegetésről” kapott értesítést a Trinidad és Tobagóban bejegyzett Caribbean Airlines Egyesült Államokba tartó járataival kapcsolatban.
    A légitársaság három járata a nap folyamán incidens nélkül szállt fel New York felé. A dél-amerikai ország közlekedési minisztere, Robeson Benn bejelentette, hogy a figyelmeztetés ellenére a gépeken csak tizenhárommal kevesebb utas volt, mint a „normális” napokon.
    Amerikai részről nem hivatalosan részletezték a fenyegetettség mibenlétét, de Benn szerint a légitársaság a múlt héten Barbadosról kapott egy névtelen telefonhívást.
    Guyana jelenleg a latin-amerikai és a karibi térség iszlám kulturális központjai és egyesületei tanácskozásának ad otthont. Mari Harf amerikai külügyi szóvivő Washingtonban kijelentette, hogy a fenyegetés nem állt összefüggésben a tanácskozással. A figyelmeztetést  a külügyminisztérium óvatosságból tette közzé.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top