Close

Rendhagyó könyvbemutató – Karafiáth Orsolya új könyvéről beszél

A Gellért szálloda színháztermében egy kortárs író- és költőnők divatbemutatója után került sor Karafiáth Orsolya új regényének a bemutatására.

A „Házikedvenc” című regényről Orsolya elmondta, hogy mindegyik szereplőben egy kicsit ő is benne van, de reméli, hogy nem hasonlít Bori nénire, a parókás banyára. A könyv egy társasház lakóiról szól, eredetileg mesekönyvet szeretett volna írni a koncepcióból, később ez változott, elhagyta a gyerekszereplőket, maradtak a felnőttek. Korábban Ő maga  is élt egy hasonló, mesebeli légkörben, egy belvárosi társasházban és a regény szereplői azoknak a leképezési akik akkor vele laktak. Meg persze rengeteg rész szól a macskákról, akik szerinte, különleges intelligenciával rendelkeznek, neki is van egy sajátja, akivel rendszeresen együtt alszik, és a regényben is feltűnik. A könyv alapvetően humoros, de ezt egy speciális humor, mint mondja, lehet hogy már nem is humor- kérdezi saját magától.

Szerinte kicsit vicces kívülről látni, ahogy az ember saját démonjaival küszködik. A könyveim- ahogy mondja – általában nőkről szólnak, hiszen én is nő vagyok, kicsit egocentrikus és férfiak ebben a könyvben is kisé elmázolt karakterek lettek. Úgy találom ki a könyveimet, hogy a szöveg, mint jelen esetben is, csak mellérendelt szerepet kap az illusztráció dominál (Filó Vera készítette azokat).Ez egy közepes regény, mondja az írónő, se nem kisregény sem pedig nagyregény. Sorra vonulnak fel a szürreális szereplők, és kezdetét veszi a még szürreálisabb helyzetek egymásutánja. Csak bízhatunk abban, hogy végül minden jóra fordul, mint a mesében-fejezi be a beszélgetést Karafiáth Orsolya.

Fejes Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top