Close

OTP Lovas Világkupa – hetedik alkalommal

November 29. és december elseje között rendezik meg VII. alkalommal az OTP Lovas Világkupát. Az esemény támogatásával Magyarország Kormánya, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezettségét fejezi ki a Nemzeti Lovas Program iránt. 

Tóth Katalin helyettes államtitkár a Vidékfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkárságának képviseletében a VII. OTP Lovas Világkupa sajtótájékoztatóján elmondta: a Nemzeti Lovas Program egy olyan komplex cselekvési tervet határoz meg a nemzeti lovaskultúra, a lovasturizmus, a lótenyésztés és a lótartás, valamint a lóversenyzés és a lovassport központba állításával, amelynek végső célja az ágazat önfenntartó képességének megteremtése.
A Nemzeti Lovas Program egy olyan program, amely a tételessége és kidolgozottsága alapján számonkérhető feladatokat határoz meg, ugyanakkor megteremti annak lehetőségét, hogy a szakmai támogatottságon kívül költségvetési forrásokat is juttasson a lovas ágazatba – hangsúlyozta Tóth Katalin helyettes államtitkár.
A Nemzeti Lovas Program finanszírozásában példaértékű az a forrás, amelyet a Kormány a magyar lovas társadalom számára biztosított: közel 4 milliárd forintot fordíthatnak a lovas ágazat fejlesztésére, valamint a lovas rendezvények finanszírozására.
A lovardák fejlesztése körében az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad korszerűsítésére 1,6 milliárd forintot, a Nemzeti Lovarda fejlesztése pedig 2 milliárd forintot különített el a Kormány kiemelt fejlesztési forrásként.
Az országimázst erősítő lovasrendezvényeket, a Nemzeti Vágtát, az Izsákon megrendezett Négyesfogathajtó Európa Bajnokságot és az OTP Bank Lovas Világkupát a Vidékfejlesztési Minisztérium összesen 165 millió forinttal támogatta.
Forrás: VM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top