Close

Megduplázódott a Campus Hungary ösztöndíjakra jelentkezők száma

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés és megduplázódott a Campus Hungary ösztöndíjakra jelentkezők száma – közölte a programot koordináló Balassi Intézet hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben felidézték, hogy az intézet immáron negyedik alkalommal hirdette meg a Campus Hungary ösztöndíjakat, amelyekre ezúttal október 21-ig lehetett pályázni.

Míg az első három meghirdetéskor átlagban 1900-an pályáztak, addig a negyedik meghirdetésnél már közel 3800-ra emelkedett a jelentkezők száma.

Mint írták, a Balassi Intézet egy év alatt, az eddigi három lezárult pályázati szakasznak köszönhetően 4210 diák számára biztosított Campus Hungary ösztöndíjat, így több mint 50 százalékkal sikerült növelni a hallgatói mobilitást. A program célja, hogy 2013 végére meghaladja az ötezret az ösztöndíjasok száma.

A Campus Hungary Program Magyarországon az egyedüli olyan mobilitási program, mely a világ összes országába biztosít ösztöndíjakat. A hallgatók élve ezzel a lehetőséggel, eddig a világ 73 országába nyertek el ösztöndíjat.

A Campus Hungary ösztöndíjakra bármely magyar felsőoktatási intézmény hallgatója pályázhat, aki már elvégzett két félévet, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, a fogadó és a küldő intézménye támogatja pályázatát, valamint vállalja, hogy hazaérkezését követően beszámolót készít a külföldi tudományos tevékenységéről.

A pályázatok elbírálása a tanulmányi átlag, a tudományos tevékenység és a benyújtott munkaterv alapján történik. Előnyt élveznek azok, akiknek külföldi tanulmánya kreditelismeréssel jár, OTDK-helyezettek, valamint műszaki és természettudományi területen tanulnak. Emellett a konvergencia régiókban (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) oktatók és a felsőoktatási adminisztratív munkatársak is pályázhatnak az uniós támogatással megvalósuló programra.

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top