Close

Már 70 regisztrált informatikai cég az ICT Export Directory-ban

Alig három hét alatt 70 infokommunikációs cég töltötte fel profilját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében elérhető angol nyelvű, online ICT Export Directory felületére. A regisztrált cégek között olyan innovatív vállalkozások is megtalálhatók, mint a Holografika Kft., a BalaBit IT Security Kft., a Humansoft Kft., vagy a Leonar3Do International. Az ICT Export Directory célja a magyar infokommunikációs cégek exportjának elősegítése, külföldi partnerek számára elérhető adatbázis kialakításával Az Export Directory első külföldi bemutatását az Egyesült Arab Emirátusokban e hét vasárnap, október 20-án kezdődő GITEX kiállításon tervezi a HITA, ezért a következő napokban különösen várják a cégregisztrációkat.
A HITA kiemelt projektje eredményeként a honlapon bármely magyar ICT-cég regisztrálhat az adatbázisba, melyen keresztül a külföldi partnerek közvetlenül kereshetik meg. Az Export Directory mobiltelefonokra és tabletekre optimalizált verziója is elérhető.
A honlap a következő címen: hita.hu/Hungarian ICT Export Directory , illetve az alábbi QR-kód beolvasásával is megtekinthető:
 
Miért érdemes regisztrálni?
o    mert az Export Directory-n keresztül külföldi (előzetesen regisztrált) partnerek közvetlenül kereshetik meg a céget, így rövid idő alatt értékes lead-ekhez juthatnak
o    mert a HITA számos további szakmai fórumon és eszközzel fogja népszerűsíteni a regisztrációval rendelkező cégeket:
–    a külgazdasági szakdiplomata-hálózat segítségével külföldi szakmai szövetségeknél, szervezeteknél
–    hazai szakmai szövetségeken, klasztereken keresztül
–    külföldi szakkiállításokon (az Export Directory-t népszerűsítő kiadvánnyal/QR-kóddal, az adatbázisban szereplő cégprofilokból összeállított brosúrákkal)
–    rendszeres üzletember-találkozókon, nemzetközi matchmaking rendezvényeken
–    az Európai Unió vállalkozásfejlesztési hálózatán, az Enterprise Europe Network-ön és külföldi rendezvényein keresztül
–    magas rangú delegációk tagjainak körében
–    online marketing eszközökkel (pl. keresőoptimalizálás)

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is.  A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését- az ICT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy az ICT-iparágnak vannak eredményei, a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

forrás: hita.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top