Close

Egymást okolják

A Fidesz szerint a múlt heti bajai időközi önkormányzati választásokkal kapcsolatos nyilvánosságra került bírósági jegyzőkönyv éppen azt igazolja, hogy a baloldal követett el törvénysértést. Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz vezetői nyilatkozataikban gyakorlatilag beismerték, hogy két héttel ezelőtt csaltak a bajai választáson és 2014-ben is ilyen eszközökhöz akarnak nyúlni.

A nagyobbik kormánypárt szerint ugyanis a volt bajai szocialista polgármester saját bevallása szerint is egész nap a szavazókör bejáratánál próbált nyomást gyakorolni a szavazópolgárokra.A közlemény szerint a bajai vereség után „itt lenne az ideje, hogy a vereségébe beletörődni képtelen bukott baloldal két hete tartó szánalmas magyarázkodás helyett, levonja a tanulságokat arról, hogy a választók se külön-külön, se együtt nem kérnek belőlük”.
Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsend-sértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.
forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top