Close

A kulturális örökség napjai – Nyílt napok a KSH-ban

Nyílt napokkal várják az érdeklődőket a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) épületében szombaton és vasárnap a kulturális örökség napjai és A statisztika nemzetközi éve – 2013 programsorozat keretében.

A hivatal közleménye szerint a látogatók egyebek mellett megtudhatják azt is, mit rejt a KSH elnökének dolgozószobája, miként hirdetik ki az utolsó pillanatig szigorúan titkos GDP adatokat.

Az érdeklődők a hétvége során bejárhatják a Czigler Győző tervei alapján épült székházat és könyvtárát.

A hétvége során mindkét nap 9 és 15 óra között statisztikai érdekességek bemutatójával is várják az érdeklődőket. Megnyitják irodáikat, ahol minden érdeklődő bepillanthat a statisztika kulisszatitkaiba, kipróbálhatja vizualizációs technikáinkat, és néhány percre statisztikussá válhat.

Továbbá szakdolgozat-tanácsadás, plakátkiállítás, filmvetítés, kedvezményes könyvvásár fogadja a betérőket.

A könyvtár látogatói megismerkedhetnek az olvasótermekkel, a mozgatható könyvespolcokkal teli tömörraktárral és a patinás főigazgatói irodával. Régi térképeket és hajdan titkosnak minősített kiadványokat böngészhetnek, továbbá élhetnek a kedvezményes beiratkozás lehetőségével. A kisebbek gyerekkönyvekkel, kifestőkkel és könyvjelző-barkácsolással tölthetik az idejüket.

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top