Close

Kövesd a víztornyot – jön az East Fest

A tavalyi buli után idén ismét megtapasztalhatják a fesztiválozók, hogy milyen is a mezőtúri vendégszeretet. A hazai fesztiválozás egyik első bástyája 2012 óta új rendezvénnyel várja a szabadtéri koncertek híveit. Az East Fest egy év alatt hatalmasat nőtt minden szempontból, ezeket vesszük sorba a lehető legtöbb oldalról, nem titkolva azt, hogy mennyire és mennyien várjuk már július harmadik hétvégéjét. 

 
Nézzünk azonban egy kicsit vissza, mit is adott egy évvel ezelőtt az East Fest: „újonc” fesztiválhoz képest egy igen jól összerakott rendezvényt kaptak azok, akik kilátogattak a mezőtúri fürdő területére. A felhozatallal és a minőséggel sem volt probléma, bár a kora délutáni (másnaposságot feledtető) programok kicsit hiányoztak; összességében a vasárnap hajnalban távozók arcáról egy jó hétvége utáni mosolyt lehetett leolvasni. A képeket visszanézve kétség sem férhetett ahhoz, hogy ennek a bulinak 2013-ban meg kell ismétlődnie, a szervezők pedig erről gyorsan biztosították is a fesztiválozókat. Közben a facebook-tábor egyre csak gyarapodott, tavasszal egy wikipédia oldal is készült az East Fest-hez, és egyre több cikk/blogbejegyzés vitte tovább a rendezvény hírét, szinte kivétel nélkül pozitív irányba tolva annak megítélését. Közben lassan kiderült, idén milyen fellépőkre és újdonságokra számíthatunk. Most itt vagyunk, két héttel a fesztivál előtt már szinte kézzel fogható a sörünk, tapintható a hangulat, és elmorzsolhatjuk első imáinkat a szép idő érdekében. 
 
Lássuk a konkrétumokat, mi is várható idén az East Fest-en? 
 
A legfontosabb talán a jegyár, mely idén is igen barátságosra sikeredett, a napijegyek 3290 (elővételi) illetve 3490 forintba (helyszíni) kerülnek, a bérletekért (ha Mezőtúron vásárolod) 5490 forintot, a további jegyárusító helyeken pedig 5990 forintot kérnek el, helyszínen 6490 forintért lehet megváltani. Jelen pillanatban az egyetlen hatalmas „lemaradást” a sör árában látom, ugyanis az már tíz éve is drágább volt a nagyobb fesztiválokon, ilyen hátrányokat viszont szívesen élvezünk. További jó hír, hogy kenyéren és májkrémen kívül mást is nyugodt szívvel ehetnek a fesztivállakosok, állítólag az árak ételfronton is pénztárcabarátok lesznek.
 
A bérletinfókhoz még hozzátartozik, hogy aki Gyuláról, Pécsről, Egerből, Nagyváradról vagy Zentáról érkezik, annak a belépés teljesen ingyenes, csupán egy érvényes lakcímkártya, illetve egy személyi igazolvány kell. Ez a lehetőség július 10-ig él, szóval még jó pár napig lehet regisztrálni. 12 év alatt pedig szülői felügyelettel bárki ingyen bejöhet.
 
Időpont szempontjából ideálisnak tűnik június 18-19-20., hiszen ilyenkor már az érettségi, a vizsgaidőszak és az államvizsga réme sem lebeg a diákok szemei előtt. A helyszín, csakúgy, mint tavaly az Erzsébet liget, a víztorony és a városi strand háromszögében, fesztiválbarát környezetben várja a sátorozókat, a strandolókat és minden résztvevőt. A buszmegállótól és a vasútállomástól is nagyjából 15 perc sétára van a bejárat, útközben szemeteket a víztoronyra vessétek, hiszen az East Fest alatta terül el.  A strand és a kemping is ingyenes, tehát az alvás és a felfrissülés is olcsón megúszható, hacsak nem pihe-puha ágyban szeretnétek kipihenni az éjszakákat, ebben az esetben számos szállás van a városban. 
 
A fellépők között sok ismerős névvel találkozhatunk, a három nap alatt a Tuborg színpadon a Road, a Tankcsapda, a Depresszió és a Leander izzítja a hangulatot – ez egyébként leginkább a zúzósabb zenék helyszíne lesz – de a hip-hop műfaj kedvelőinek sem kell alább adniuk, ugyanis a Pepsi színpadon a Punnany Massif, a Hősök, Akkezdet Phiai, és Sub Bass várja a magasba lendített kezeket. A Ballantines Party Music lesz az elektronikus zenék otthona, itt szintén nagy nevek várják a fesztiválozókat a tánctérre, Julia Carpenter és Chris Lawyer már egy évvel ezelőtt is rommá telítette az elektronikus színpadot, és gyaníthatóan ez idén sem lesz másként.
 

       

Bár még közel két hét van a fesztiválig, már most úgy tűnik, hogy 2013-ban még több fiatal célozza meg Mezőtúrt, ami lényegében a fesztivál vállalt küldetése is. Annyi már sejthető, hogy idén valószínűleg időben el kell kezdeni sátorhelyet keresni, sorba kell állni a bungee jumpingért, és a sörért sem lesz elég öt perccel a következő koncert előtt elindulni. Telefon pedig legyen kéznél, mert egyrészt a félúton elhagyott cimborákat sem lesz majd egyszerű megtalálni, másrészt, ha elhagytad a programfüzetet, az ingyenes wifi segítségével gyorsan utánanézhetsz, hogy ki lesz a következő fellépő. 
 
 
East Fest, 2013. július 18-20.
 
további infók itt:
 
és itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top